ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Το ελληνικό si-Cluster στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος

Από την καθιέρωσή της, το 1999, η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο και δημοφιλέστερο θεσμό του κλάδου.

 
Το si-Cluster, το ελληνικό cluster στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος με τρεις εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία του Διαστήματος στην καθημερινή μας ζωή, την έμπνευση των νέων και την ενδυνάμωση της σχέσης των πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και της ελληνικής βιομηχανίας Διαστήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή του si-Cluster στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος, με το συντονισμό του Corallia, ξεκινά με μια Ημερίδα Δικτύωσης (Space Networking Day), που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το "παρών" δίνουν εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών, ερευνητικών και επιχειρηματικών μελών του si-Cluster, με ενδιαφέρουσες ομιλίες, ενώ, όσοι συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να εξερευνήσουν τις προοπτικές καριέρας στο χώρο του Διαστήματος.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, το si-Cluster προσκαλεί το κοινό στο α2-innohub στο Μαρούσι και στο π1-innohub στην Πάτρα σε εκπαιδευτικό σεμινάριο (Basics for Space), που στοχεύει στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στις βασικές πτυχές του Διαστήματος και θα τους παράσχει μια συνολική επισκόπηση των τεχνικών, οικονομικών και διαχειριστικών προκλήσεων του Διαστήματος, καθώς και των Διαστημικών δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και αποστολών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους που πρόσφατα ξεκίνησαν την καριέρα τους σε εταιρεία ή ερευνητικό ίδρυμα ή εργαστήριο που έχει δραστηριότητα σχετική με το Διάστημα ή σε φοιτητές που θέλουν να κατανοήσουν τις βασικές πτυχές του Διαστήματος και να ακολουθήσουν σχετική καριέρα.

Η σειρά των εκδηλώσεων κλείνει με μια Ημέρα Καριέρας (Corallia Clusters Career Day), που πραγματοποιείται την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο α2-innohub στο Μαρούσι. Απευθύνεται σε υποψήφιους που αναζητούν εργασία σε εξειδικευμένους και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν, μεταξύ άλλων, εκπροσώπους εταιρειών-μελών του si-Cluster και να συζητήσουν για ανοικτές θέσεις εργασίας με σημαντικές προοπτικές.

Από την καθιέρωσή της, το 1999, η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο και δημοφιλέστερο θεσμό του κλάδου. Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, το 2014, περισσότερες από 1.400 εκδηλώσεις σε 80 χώρες γιόρτασαν για το Διάστημα και τις τεχνολογικές εφαρμογές του χώρου. Η φετινή διοργάνωση, με θέμα τις νέες διαστημικές ανακαλύψεις και με τίτλο “Discovery”, ευελπιστεί να εμπνεύσει το παγκόσμιο κοινό και το si-Cluster μέσα από τις εκδηλώσεις του να μυήσει το κοινό, μεταφέροντάς το από την Ελλάδα στο συναρπαστικό κόσμο του Διαστήματος.

To si-Cluster είναι το πρώτο και μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού (cluster facilitator). Μέσα από τις δραστηριότητές του, οι οποίες φέρνουν κοντά επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα και άλλους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επιδιώκει να τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη μιας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης και ανταγωνιστικής αγοράς, αξιοποιώντας το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Παρέχοντας ένα αποδοτικό πλαίσιο λειτουργιών, υποδομών και διαχείρισης, αναπτύσσει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, προωθεί συνέργειες και ενισχύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των μελών του και εξυπηρετεί άλλους σημαντικούς κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως η γεωργία, οι μεταφορές, το περιβάλλον, η ασφάλεια, κλπ.

Τα μέλη του si-Cluster έχουν αναγνωριστεί, διεθνώς, για τις καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις που αναπτύσσουν και διαθέτουν. Απευθύνονται στις διεθνείς αγορές και ήδη έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, «ανοίγοντας» έναν ακόμη κλάδο δραστηριοποίησης για την Ελλάδα. Η δυναμική του κλάδου στην Ελλάδα δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την αξιοποίηση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης στη χώρα.
 
Ποια είναι η Generation Z και γιατί προτιμά να εκφράζεται με Emojis
Φως στην επίδραση του φαινομένου των emojis στην κουλτούρα, την οικονομία και την επικοινωνία μεταξύ των...
23.07.2019, 09:28
Hλεκτρικό μίνι λεωφορείο για μεταφορά ΑμεΑ αποκτά ο δήμος Χανίων
Μην ξεχνάτε ότι ο δήμος μπήκε επί των ημερών μας στο Σύμφωνο των δημάρχων που μας επιβάλει σε μια σειρά...
20.07.2019, 10:03
Αφιερωμένο στο «Apollo 11» το σημερινό doodle της Google
Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο σε μια από τις σπουδαιότερες ημέρες της ανθρωπότητας, την...
19.07.2019, 02:35
Kαι πάλι σε λειτουργία το ευρωπαϊκό αντι-GPS, Galileo
Kαι πάλι σε λειτουργία βρίσκεται το ευρωπαϊκό σύστημα πλοήγησης μέσω δορυφόρου με ονομασία Galileo, σύμφωνα...
18.07.2019, 14:07
CSI Institute: Προσοχή στo FaceApp- Tι να κάνετε για να προστατευτείτε
Όπως αναφέρεται στην Πολιτική Απορρήτου της εταιρείας, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στην εφαρμογή αυτή...
18.07.2019, 13:45
Callas in Concert-The Hologram Tour: Η Κάλλας «επιστρέφει» στη σκηνή- video
Η θρυλική ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας «επιστρέφει» στη σκηνή 45 χρόνια μετά μέσω της σύγχρονης ολογραφικής...
17.07.2019, 14:25
Το ραντεβού με την ιστορία 50 έτη μετά: Χρονικό και εκτόξευση του Apollo 11
Φωτογραφίες, βίντεο και το χρονικό από την ιστορική αποστολή που οδήγησε τον άνθρωπο στην Σελήνη.
16.07.2019, 18:16
Βουλγαρία: Χάκερς έκλεψαν τα φορολογικά στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών
Η επίθεση "προήλθε από το εξωτερικό" και "πλήττει την εθνική ασφάλεια", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο...
16.07.2019, 18:01
Εκτός λειτουργίας το ευρωπαϊκό αντι-GPS, το Galileo
Πολυήμερη βλάβη στις επίγειες υποδομές έχει «μαυρίσει» μία από τις πλέον φιλόδοξες κινήσεις της Ευρωπαϊκής...
15.07.2019, 19:50
Η Ρωσία επιχειρεί το μεγαλύτερο επιστημονικό άλμα μετά την πτώση της ΕΣΣΔ
Με την βοήθεια γερμανών επιστημόνων η Ρωσία έστειλε στο διάστημα τηλεσκόπιο ακτίνων Χ που μπορεί να μας...
13.07.2019, 20:24

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 26  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.