ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Το ελληνικό si-Cluster στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος

Από την καθιέρωσή της, το 1999, η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο και δημοφιλέστερο θεσμό του κλάδου.

 
Το si-Cluster, το ελληνικό cluster στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών, συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος με τρεις εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία του Διαστήματος στην καθημερινή μας ζωή, την έμπνευση των νέων και την ενδυνάμωση της σχέσης των πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και της ελληνικής βιομηχανίας Διαστήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμμετοχή του si-Cluster στην Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος, με το συντονισμό του Corallia, ξεκινά με μια Ημερίδα Δικτύωσης (Space Networking Day), που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το "παρών" δίνουν εκπρόσωποι των ακαδημαϊκών, ερευνητικών και επιχειρηματικών μελών του si-Cluster, με ενδιαφέρουσες ομιλίες, ενώ, όσοι συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να εξερευνήσουν τις προοπτικές καριέρας στο χώρο του Διαστήματος.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, το si-Cluster προσκαλεί το κοινό στο α2-innohub στο Μαρούσι και στο π1-innohub στην Πάτρα σε εκπαιδευτικό σεμινάριο (Basics for Space), που στοχεύει στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στις βασικές πτυχές του Διαστήματος και θα τους παράσχει μια συνολική επισκόπηση των τεχνικών, οικονομικών και διαχειριστικών προκλήσεων του Διαστήματος, καθώς και των Διαστημικών δραστηριοτήτων, προγραμμάτων και αποστολών. Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους που πρόσφατα ξεκίνησαν την καριέρα τους σε εταιρεία ή ερευνητικό ίδρυμα ή εργαστήριο που έχει δραστηριότητα σχετική με το Διάστημα ή σε φοιτητές που θέλουν να κατανοήσουν τις βασικές πτυχές του Διαστήματος και να ακολουθήσουν σχετική καριέρα.

Η σειρά των εκδηλώσεων κλείνει με μια Ημέρα Καριέρας (Corallia Clusters Career Day), που πραγματοποιείται την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στο α2-innohub στο Μαρούσι. Απευθύνεται σε υποψήφιους που αναζητούν εργασία σε εξειδικευμένους και δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν, μεταξύ άλλων, εκπροσώπους εταιρειών-μελών του si-Cluster και να συζητήσουν για ανοικτές θέσεις εργασίας με σημαντικές προοπτικές.

Από την καθιέρωσή της, το 1999, η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο και δημοφιλέστερο θεσμό του κλάδου. Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος, το 2014, περισσότερες από 1.400 εκδηλώσεις σε 80 χώρες γιόρτασαν για το Διάστημα και τις τεχνολογικές εφαρμογές του χώρου. Η φετινή διοργάνωση, με θέμα τις νέες διαστημικές ανακαλύψεις και με τίτλο “Discovery”, ευελπιστεί να εμπνεύσει το παγκόσμιο κοινό και το si-Cluster μέσα από τις εκδηλώσεις του να μυήσει το κοινό, μεταφέροντάς το από την Ελλάδα στο συναρπαστικό κόσμο του Διαστήματος.

To si-Cluster είναι το πρώτο και μοναδικό οικοσύστημα καινοτομίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Corallia ως φορέα αρωγού (cluster facilitator). Μέσα από τις δραστηριότητές του, οι οποίες φέρνουν κοντά επιχειρήσεις, ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα και άλλους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επιδιώκει να τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη μιας ιδιαίτερα αναπτυσσόμενης και ανταγωνιστικής αγοράς, αξιοποιώντας το πλούσιο επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Παρέχοντας ένα αποδοτικό πλαίσιο λειτουργιών, υποδομών και διαχείρισης, αναπτύσσει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, προωθεί συνέργειες και ενισχύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των μελών του και εξυπηρετεί άλλους σημαντικούς κλάδους της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως η γεωργία, οι μεταφορές, το περιβάλλον, η ασφάλεια, κλπ.

Τα μέλη του si-Cluster έχουν αναγνωριστεί, διεθνώς, για τις καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις που αναπτύσσουν και διαθέτουν. Απευθύνονται στις διεθνείς αγορές και ήδη έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες, «ανοίγοντας» έναν ακόμη κλάδο δραστηριοποίησης για την Ελλάδα. Η δυναμική του κλάδου στην Ελλάδα δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για την αξιοποίηση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης στη χώρα.
 
Instagram στα χνάρια του Facebook: Διέρρευσαν δεδομένα 49 εκατ. χρηστών
Tο Instagram ανήκει στη Facebook από το 2012. Το Facebook βαρύνεται με σειρά σκανδάλων διαρροής προσωπικών...
21.05.2019, 19:07
ΗΠΑ: Tρίμηνη παράταση στην Google για συναλλαγές με την Huawei
Η τρίμηνη παράταση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Google ότι θα σταματήσει να παρέχει στη Huawei...
21.05.2019, 08:34
Η πρώτη εφαρμογή κινητού που «ακούει» τις ωτίτιδες χωρίς καν διάγνωση
Για να λειτουργήσει η εφαρμογή (app), το μόνο που χρειάζεται είναι ένα smartphone και ένα χωνί από διπλωμένο...
20.05.2019, 09:43
Η Google «κόβει» την Huawei καθώς κλιμακώνεται ο πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας
Στον απόηχο της απόφασης Τραμπ να βάλει τον κινεζικό κολοσσό στην μαύρη εμπορική λίστα, η Google ουσιαστικά...
20.05.2019, 08:08
Η Sony και η Microsoft ενώνουν δυνάμεις στον παγκόσμιο πόλεμο του gaming
Οι δημιουργοί του PlayStation και του Xbox αποφάσισαν να συνεργαστούν ώστε να μπουν πιο δυναμικά στην εποχή...
17.05.2019, 20:31
Γερμανία: Παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού ιπτάμενου ταξί (video)
Το σκάφος, που ταξιδεύει με ταχύτητα έως 300 χιλιομέτρων την ώρα, διαθέτει χώρο για ένα πιλότο και τέσσερις...
16.05.2019, 18:38
Την εξάρθρωση της διαβόητης κυβερνο-συμμορίας GozNym κατάφερε η Europol
Η διαβόητη GozNym φέρεται πως είχε καταφέρει να κλέψει 100 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 40.000...
16.05.2019, 16:09
Το TEDxAthens επιστρέφει και σας καλεί σε ένα ταξίδι μοναδικής αναζήτησης
Το TEDxAthens κλείνει τα 10 χρόνια και ξεκινάει φέτος ένα καινούριο ταξίδι για μια ακόμα δεκαετία αναζητήσεων
16.05.2019, 12:03
Οι έξυπνες OLED τσάντες του Louis Vuitton, ο ψηφιακός καμβάς του μέλλοντος
Αυτά τα επιστημονικής φαντασίας αξεσουάρ έχουν ως στόχο να θολώσουν τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο...
16.05.2019, 10:37
Τεχνητή ζωή; Έμβιος μικροοργανισμός με DNA ανασχεδιασμένο από ανθρώπους
Το συνθετικό DNA δημιουργήθηκε στο εργαστήριο και μετά εισήχθη σταδιακά στο βακτήριο E.coli, αντικαθιστώντας...
16.05.2019, 09:59

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 29  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.