Προσοχή οι Google Photos λειτουργούν και μετά την απεγκατάστασή τους!

Σύμφωνα με το The Verge, το Google Photos συνεχίζει να κάνει backup των φωτογραφιών σας στο cloud ακόμα και μετά την απεγκατάσταση της εφαρμογής από το κινητό σας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το Android app του Google Photos έχει την επιλογή photo backup στο on, στις λειτουργίες του και έτσι συνεχίζει να ανεβάζει φωτογραφίες ακόμα και εάν σβήσει κανείς την εφαρμογή από την μνήμη της συσκευής του.

Για να σταματήσει αυτή η διαδικασία, θα πρέπει ο χρήστης να επιλέξει την απενεργοποίησή του στο off. To ζήτημα είναι ότι η επιλογή βρίσκεται στο Google Settings και όχι στις λειτουργίες του Google Photos app, όπως θα πίστευαν οι περισσότεροι.

Κάποιοι χρήστες εντόπισαν τυχαία αυτό το φαινόμενο όταν είδαν στον online λογαριασμό τους φωτογραφίες που είχαν διαγράψει από την συσκευή τους, ενώ ταυτόχρονα είχαν απεγκαταστήσει την εφαρμογή από τη μνήμη του smartphone ή του tablet τους.

Η αυτόματη διαδικασία λήψης αντιγράφων ασφαλείας μένει ενεργοποιημένη, χωρίς κάποια ειδική ενημέρωση στον χρήστη.

To The Verge συμβουλεύει τους χρήστες του να βάλουν Google Photo Backup στην αναζήτηση του τηλεφώνου, ώστε να μπουν στο κατάλληλο μενού και να μπορέσουν να απενεργοποιήσουν αυτό το ενοχλητικό χαρακτηριστικό.
Πηγή: skai.gr