"Stop" στο Flash player από τον Firefox

Η Mozzila, developer του Firefox ανακοίνωσε πως ο browser της έχει εξ΄ορισμού μπλοκαρισμένο το νέο flash player της Adobe, μετά από κενά ασφαλείας που διαπιστώθηκαν και τα οποία εκμεταλλεύτηκαν πρόσφατα hackers.

Από την πλευρά της η Adobe σε επίσημη τοποθέτησή της υπογράμμισε πως ο παράγοντας «ασφάλεια» παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και τα όποια κενά ασφαλείας έχουν προκύψει θα διορθωθούν άμεσα. Όπως είναι γνωστό η πλατφόρμα Flash της Adobe χρησιμοποιείται ευρέως για την αναπαραγωγή αρχείων ήχου και εικόνας.

Στη σελίδα υποστήριξής της Mozilla αναφέρεται πως ο περιορισμός του λογισμικού της Adobe θα συνεχιστεί μέχρι να αντιμετωπιστούν όλα τα κενά ασφαλείας και αποκατασταθεί πλήρως το κομμάτι της ασφάλειας. Σημειώνεται πως μέσα από τη νέα έκδοση του Flash οι κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν σημαντικά και έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλές ομάδες hackers να εγκαταστήσουν λογισμικό δέσμευσης προσωπικών δεδομένων σε πολλούς υπολογιστές χρηστών.

Η Mozilla προχώρησε επίσης στην έκδοση οδηγιών προς τους χρήστες σύμφωνα με τις οποίες οι ίδιοι με δική τους ευθύνη μπορούν να ενεργοποιούν τη λειτουργία του Flash αν και όπως τονίζεται από την εταιρεία, καλό είναι αυτό να γίνεται μόνο σε ιστοσελίδες τις οποίες εμπιστεύονται απόλυτα.
Πηγή: skai.gr