Μία νέα εφαρμογή της Apple φέρνει την τάξη στο κινητό των μαθητών

Η εταιρεία Apple από την Πέμπτη ενημέρωσε την εφαρμογή του iTunes U προσθέτοντας ένα νέο χαρακτηριστικό, που επιτρέπει στους μαθητές να κάνουν την εργασία τους απευθείας από το iPad ή το iPhone τους. Όταν οι μαθητές τελειώσουν μια οποιαδήποτε εργασία, ο δάσκαλος θα λαμβάνει μια ειδοποίηση που θα δείχνει πότε η εργασία είναι ολοκληρωθεί. 

Το iTunes U app βγήκε το 2012 και πρόσθεσε εργαλεία διαχείρισης μαθήματος των εκπαιδευτικών το 2014.Οι δάσκαλοι ήταν σε θέση να αναθέσουν εργασίες και να δημιουργήσουν ολόκληρα μαθήματα μέσω της ενημερωμένης έκδοσης του iTunes U.

Από την Πέμπτη λοιπόν η εφαρμογή παρέχει στους εκπαιδευτικούς νέα ισχυρά εργαλεία για την παρακολούθηση της εργασίας, ενώ θα βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με τους μαθητές μιας και περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους σε κινητές συσκευές.

Τα καινούρια δεδομένα στην ζωή μας επιζητούν οι μαθητές και οι καθηγητές να έχουν επικοινωνία και εκτός της μαθητικής αίθουσας. Οι εκπαιδευτικοί επίσης μπορούν να παρακολουθούν όλες τις εργασίες σε ένα νέο εργαλείο, που διατίθεται από την πλευρά του διαχειριστή του iTunes U και είναι συμβατό και στο iPad και στο διαδίκτυο. Σε λίγο καιρό το προφίλ του νέου μαθητή θα διαθέτει όλες τις εργασίες του σε συσκευές iOS.

Οι μαθητές μπορούν επίσης να κάνουν εργασίες χρησιμοποιώντας τρεις εφαρμογές. Για παράδειγμα, μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί και να στείλουν την τελική τους εργασία μέσα από την συγκεκριμένη εφαρμογή iTunes U. Η Apple διαπίστωσε ότι πολλές εργασίες ήταν σε μορφή PDF, και έτσι η εφαρμογή διαβάζει πλέον απευθείας τα αρχεία PDF.

Η δωρεάν εφαρμογή iTunes U ανεβαίνει σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές μάθησης, όπως η Blackboard, η Moodle και η Edmoto.

Η Apple έχει πουλήσει 15 εκατομμύρια iPads σε σχολεία, ενώ τα 11 εκατομμύρια από αυτά ήταν στις ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr