Κλείσιμο

Νέα λειτουργία On-Body Detection για Android συσκευές

Αποτελεί κοινή παραδοχή, στη σύγχρονη εποχή, ότι είναι απαραίτητο να εξασφαλίζουμε το κλείδωμα του κινητού μας, όπως επίσης και γεγονός ότι ξεκλειδώνουμε το κινητό μας πολλές φορές καθημερινά, ίσως περισσότερες απ’ ότι πραγματικά χρειάζεται.

Τη λύση στο παραπάνω ζήτημα αποφάσισε να δώσει η Google, η οποία εργάζεται πάνω σε μία νέα λειτουργία του δημοφιλούς λειτουργικού της Android, με την ονομασία «on body detection», κοινώς, σε ελεύθερη μετάφραση «ανίχνευση πάνω στο σώμα».

Όσοι χρήστες επιθυμούν να θυσιάσουν λίγη από την ασφάλεια, για χάρη της βολικότητας, θα αποκτήσουν σύντομα τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα διατηρεί απενεργοποιημένη την οθόνη κλειδώματος, όσο το κινητό παραμένει στο χέρι, στην τσέπη ή στην τσάντα του χρήστη και θα επανέρχεται στη γνώριμη κατάσταση κλειδώματος, τη στιγμή που ο χρήστης το αφήσει σε κάποια επιφάνεια, όπως στο τραπέζι ή στο γραφείο.

Φυσικά η συγκεκριμένη λειτουργία δεν θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει εάν ο χρήστης του κινητού είναι και ο νόμιμος κάτοχός του, καθώς χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο της συσκευής, για να ανιχνεύει την κίνηση και ως εκ τούτου, εφόσον ο κάτοχος πέσει θύμα κλοπής, το κινητό θα παραμείνει πιθανότατα ξεκλείδωτο.

Η συγκεκριμένη αδυναμία αναμένεται να καλυφθεί σύντομα από μία νέα αναβάθμιση που θα προστεθεί στα μοντέλα Nexus αλλά και σε άλλες συσκευές που «φοράνε» λειτουργικό Android και θα προσθέτει κάποιες νέες δικλείδες ασφαλείας, όπως για παράδειγμα, την πρόσβαση στη συσκευή μόνο από έμπιστα σημεία και από έμπιστα πρόσωπα και τη διασύνδεση της συσκευής μόνο με έμπιστες συσκευές.
Πηγή: Δημήτρης Αϋφαντής