Το Shazam τώρα και με εικόνα αναγνώρισης

Η εταιρεία Shazam δημιουργός της τηλεφωνικής εφαρμογής που επιτρέπει σε 100 εκατομμύρια χρήστες να αναγνωρίζουν τη μουσική που ακούνε και να την αγοράζουν, τώρα υπόσχεται να δημιουργήσει και εφαρμογές για αντικείμενα.

"Το διάσημο μπλε κουμπί που οι χρήστες μας αγάπησαν (μέσα στις 25 πιο δημοφιλείς εφαρμογές) θα παραμείνει στην αρχική οθόνη, αλλά θα είναι σε θέση να κάνει πολύ περισσότερα», όπως λέει ο Rich Riley, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Το Shazam θα καταλαβαίνει τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής πώλησης και θα δίνει πληροφορίες για αυτά. 

Με τον ίδιο απλό τρόπο, το πάτημα ενός κουμπιού, οι χρήστες θα εντοπίζουν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος που έχουν μπροστά τους και θα μαθαίνουν, για παράδειγμα, όλα εκείνα τα συστατικά και τις διατροφικές πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου να αγοράσουν ή όχι το προϊόν.

Για να χρηματοδοτήσει την επέκταση της, η εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια δολάρια από διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αρκετούς δισεκατομμυριούχους.

Επίσης, τον τελευταίο καιρό, πολλοί διαφημιστές βρίσκουν λιμάνι στην εταιρία, καθώς η εφαρμογή αποτελεί έναν τρόπο άμεσης σύνδεσης με το κοινό.  
Πηγή: Πηγή: BBC