Το σχολείο του μέλλοντος από τα παιδιά

Πενήντα ομάδες παιδιών, ηλικίας 9 έως 16 ετών, από διάφορα μέρη της Ελλάδας, θα λάβουν μέρος το Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαρτίου, στον μεγάλο τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής First Lego League (FLL), που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "Noesis", στη Θεσσαλονίκη.

"Μάθηση χωρίς σύνορα και όρια - World Class" είναι το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν το σχολείο του μέλλοντος, όπως αυτά το ονειρεύονται, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους μάθησης.

Στη διάρκεια του διημέρου αναμένεται να παραστούν περισσότερα από 4.000 άτομα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί και η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Το FLL είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Lego, σε συνεργασία με το ίδρυμα First, το 1992. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα και δίκτυο 80 χωρών.

Το 2013, στο δίκτυο αυτό προστέθηκε η Ελλάδα μέσω του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT, το οποίο διοργανώνει το Διαγωνισμό FLL σε Κύπρο και Βουλγαρία.

Το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει υπό την αιγίδα του τον πανελλήνιο διαγωνισμό σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και τη Διεύθυνση ΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Πηγή: skai.gr