Ήρθε το νέο iPad Air 2

Η Apple παρουσίασε στο Κουπερτίνο το  iPad Air 2, με τη συσκευή να περιλαμβάνει αρκετές από τις καινοτομίες που είχαν πρόσφατα ενσωματωθεί στο iPhone 6.

Το iPad Air 2 είναι 18% λεπτότερο από τον προκάτοχό του με πάχος μόλις 6.1mm ενώ στην οθόνη των 9.7 ιντσών του, έχει προστεθεί ένα επιπλέον άντι-ανακλαστικό φίλτρο που διευκολύνει την υπαίθρια ανάγνωση ακόμη και κάτω από το έντονο φως του ήλιου.

Σημαντική προσθήκη στη φαρέτρα της νέας συσκευής είναι και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σάρωσης και ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, touch ID,  που επιτρέπει στους κατόχους της, ταχύτερο ξεκλείδωμα και απλούστερες διαδικτυακές συναλλαγές μέσω της υπηρεσίας Apple Pay.

Αναβάθμιση δέχθηκε και η κάμερα της συσκευής με την ανάλυση του αισθητήρα της να σκαρφαλώνει στα 8 megapixel και το άνοιγμα κλείστρου στα f2.4. Επιπλέον υποστηρίζεται η εγγραφή βίντεο σε αργή κίνηση με ανάλυση 1080p, καθώς και η λήψη πανοραμικών φωτογραφιών.

Ο επεξεργαστής Α8X είναι για μία τροποποιημένη εκδοχή της «καρδιάς» του iPhone 6, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι το 64μπιτο τσιπ του είναι 40% ταχύτερο από αυτό του πρώτου iPad Air.

Η διάρκεια της μπαταρίας του ξεπερνά τις 10 ώρες.

Η τιμή του μοντέλου των 16Gb καθορίστηκε στα 499$ ενώ αυτό των 128Gb θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον 200 δολάρια
Πηγή: Πάνος Σάκκας