Κλείσιμο

Η Google δοκιμάζει στην Αυστραλία το delivery drone που κατασκεύασε (video)

Μέχρι σήμερα δεν είχαν διαρρεύσει στον Τύπο λεπτομέρειες για το σχέδιο Wing («φτερό») όπως ονομάζεται το νέο αυτόνομο μικρό αεροσκάφος που προορίζεται για υπηρεσίες… ντελίβερι.

Το επιστημονικό προσωπικό της Google εργάζεται ήδη δύο χρόνια στο σχέδιο Wing και όπως γνωστοποίησε πρόσφατα η εταιρεία, το μικρό αεροσκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως σωστικό μέσο σε περιπτώσεις σεισμών, πλημμυρών και σφοδρών κακοκαιριών.

«Έστω και μερικά από αυτά τα μικρά αεροσκάφη θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό κόσμου σε έκτακτες περιπτώσεις» εξηγεί ο Άστρο Τέλερ, επικεφαλής του τμήματος Google X που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το σχέδιο Wing. Οι δοκιμές του νέου προϊόντος έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στην Αυστραλία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Google χρησιμοποιήθηκαν για να παραδώσουν ιατρικό υλικό πρώτων βοηθειών σε ανθρώπους που πιθανώς αντιμετώπιζαν καρδιακά προβλήματα.

Η ιδέα της δοκιμής ήταν να μετρηθεί ο χρόνος παράδοσης για να συγκριθεί με τον αντίστοιχο χρόνο που απαιτείται για την άφιξη ασθενοφόρου.

Το ιατρικό υλικό έφθασε επιτυχώς σε απομακρυσμένες φάρμες στο Κουίνσλαντ, ενώ ο χρόνος που χρειάστηκε κρίθηκε ικανοποιητικός. Οι δοκιμές έγιναν στην Αυστραλία μιας και η χώρα όχι μόνο ενδείκνυται αλλά και επιτρέπει τις δοκιμαστικές πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της.







Πηγή: skai.gr