Η LG ανακοινώνει το G Pro 2

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε τον διάδοχο του LG G Pro που είχε αποσπάσει άκρως θετικές αξιολογήσεις και τον τίτλο του καλύτερου Smartphone για το έτος 2013 στο Mobile World Congress.

Σχεδιαστικά, η συσκευή δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον προκάτοχό της, με τα αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά να εναρμονίζονται πλήρως στις επιταγές της εποχής που επιβάλλει ο συνεχώς αυξανόμενος ανταγωνισμός στην κατηγορία.

Το LG Pro 2 είναι κατά ένα χιλιοστό λεπτότερο αλλά 6 χιλιοστά φαρδύτερο και 8 χιλιοστά μακρύτερο από το LG Pro, με τις διαστάσεις του να διαμορφώνονται στα 157,9 X 81,9 X 8,3 χιλιοστά ώστε να φιλοξενήσουν την οθόνη που φτάνει πλέον τις 5,9 ίντσες με δυνατότητα απεικόνισης εικόνας υψηλής ευκρίνειας (HD) σε ανάλυση 1920 Χ 1080 pixel, ενώ το πλευρικό περίγραμμα της συσκευής έχει μειωθεί στα 3,3 χιλιοστά. Το βάρος της συσκευής ανέρχεται στα 172 γραμμάρια.

Η «ναυαρχίδα» της LG τρέχει την τελευταία έκδοση του Android (KitKat) 4.4 και είναι εφοδιασμένη με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή συχνότητας 2,26 GHz, Snapdragon 800. Τροφοδοτείται από μία αφαιρούμενη μπαταρία ισχύος 3200 mAh και διαθέτει μνήμη 3GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής φτάνει τα 32GB. Η μνήμη μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας τύπου microSD.

Επιπλέον, διαθέτει οπίσθια κάμερα 13 megapixels με σταθεροποιητή εικόνας, δυνατότητα λήψης 4K Ultra HD Video και δυνατότητα επεξεργασίας video σε slow motion όπως επίσης και εμπρόσθια κάμερα 2,1 megapixels με δικό της flash για ευκρινέστερες Selfie φωτογραφίες.

Η λειτουργία «Knock Code» επιτρέπει στον χρήστη να ενεργοποιήσει και να ξεκλειδώσει τη συσκευή, με ένα συνδυασμό «taps» (αγγιγμάτων) στην οθόνη, χρησιμοποιώντας έναν από τους 86.367 πιθανούς συνδυασμούς.

Στον τομέα της συνδεσιμότητας, η συσκευή υποστηρίζει όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα (Bluetooth, USB, Wifi, NFC, SlimPort) και υποστηρίζει δίκτυα τεχνολογίας LTE/HSPA+.

Τέλος το LG G Pro 2 θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματισμούς (λευκό, ασημί και γκρι Titanium) με την LG να τοποθετεί την κυκλοφορία του στην Κορέα μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, ενώ η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του Smartphone στις υπόλοιπες αγορές δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα.
Πηγή: Δημήτρης Αϋφαντής