Κλείσιμο

«Έξυπνο» σουτιέν από τη Microsoft μετρά την ψυχική διάθεση και το στρες!

Περισσότερα στοιχεία ΕΔΩ

Ένα... «έξυπνο» σουτιέν που μπορεί να ανιχνεύσει το στρες της γυναίκας, η οποία το φοράει σχεδίασαν ερευνητές της Microsoft! Ο στηθόδεσμος περιέχει ηλεκτρονικούς αισθητήρες, που καταγράφουν συνεχώς τους καρδιακούς παλμούς και την ηλεκτρική δραστηριότητα του δέρματος, παρέχοντας έτσι βιολογικές ενδείξεις για την ψυχική διάθεση.

Τα στοιχεία αυτά στέλνονται στο «έξυπνο» κινητό (smartphοne) της γυναίκας, με στόχο, μεταξύ άλλων, να την προειδοποιήσουν ότι λόγω του στρες μπορεί να…το ρίξει στο φαγητό και να παχύνει.

Οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας, με επικεφαλής την 'Αστα Ροουζγουέι, σύμφωνα με το BBC, ενσωμάτωσαν στο σουτιέν ένα μικροσκοπικό ηλεκτροκαρδιογράφο, ένα μετρητή της ηλεκτρικής αγωγιμότητας της επιδερμίδας, ένα γυροσκόπιο και ένα επιταχυνσιόμετρο.

Ανάλογες απόπειρες να γίνει κάτι παρεμφερές στα ανδρικά εσώρουχα, έχουν ως τώρα μικρότερη επιτυχία, κυρίως επειδή οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες αναγκαστικά τοποθετούνται πιο μακριά από την καρδιά σε σχέση με τις γυναίκες.

Η τεχνολογία ενσωμάτωσης αισθητήρων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στα ρούχα κερδίζει συνεχώς έδαφος διεθνώς, με στόχο κυρίως την καταγραφή της υγείας. Τον περασμένο μηνα, παρουσιάστηκε ένας στηθόδεσμος που μπορεί να συνδέεται στο Twitter και στέλνει μηνύματα υπενθύμισης (tweets) στις γυναίκες-κατόχους να ψηλαφίζουν μόνες τους τούς μαστούς τους. Πέρυσι, εξάλλου, μια αμερικανική εταιρία παρουσίασε μια συσκευή που μετρά τη θερμότητα του στήθους για να ανιχνεύσει τυχόν ενδείξεις καρκίνου.
Πηγή: Πηγή: AMΠΕ