Ελληνες φοιτητές εμπλουτίζουν τη Wikipedia με ιατρικούς όρους

Καινοτόμος μέθοδος διδασκαλίας ωθεί τους φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ να εμπλουτίζουν την παγκόσμια, ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia με ιατρικούς όρους και λήμματα στο πλαίσιο του μαθήματος Ιατρικής Εκπαίδευσης.

"Πρόκειται για μία μέθοδο που εφαρμόζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με στόχο να μάθουν οι φοιτητές να αναλύουν και να εμπλουτίζουν τη Wikipedia" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του μαθήματος, επίκουρος καθηγητής πληροφορικής, Παναγιώτης Μπαμίδης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, οι φοιτητές κατανοούν μ' αυτό τον τρόπο καλύτερα τις νέες τεχνολογίες καθώς και το γεγονός ότι πλέον η έντυπη εγκυκλοπαίδεια "χάνει έδαφος" σε σχέση με την ηλεκτρονική, συνεργατική εγκυκλοπαίδεια που προτείνει η Wikipedia. Ήδη, πάντως, περισσότερα από 70 άρθρα Ελλήνων φοιτητών του μαθήματος Ιατρικής Εκπαίδευσης έχουν συμπεριληφθεί στην παγκόσμια βάση δεδομένων και παράλληλα, γίνεται μετάφραση ιατρικών λημμάτων στα ελληνικά, τα οποία- στη συνέχεια -ενσωματώνονται στην ελληνική ιατρική ορολογία.

"Οι φοιτητές δουλεύουν σε ομάδες δύο-τριών ατόμων προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για τα μεταφρασμένα λήμματα και τα τρία χρόνια που ακολουθούμε αυτή την μέθοδο, 250 φοιτητές έχουν εκπαιδευθεί πάνω σ΄αυτό και άφησαν το 'αποτύπωμά' τους στη Wikipedia" λέει ο κ. Μπαμίδης, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη μέθοδος διδασκαλίας γίνεται και σε άλλα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Σημειώνεται ότι η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο διαδίκτυο για να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει.
Πηγή: Πηγή : ΑΜΠΕ