Πρώτο βήμα προς το χρηματιστήριο για την Twitter

Το πρώτο βήμα για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο πραγματοποίησε την Πέμπτη η Twitter Inc, καταθέτοντας στις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών τα απαραίτητα έγγραφα για μία πρώτη δημόσια προσφορά μετοχών (IPO), όπως ανακοίνωσε μέσω… tweet, η ίδια η εταιρεία.

Η αίτηση κατατέθηκε εμπιστευτικά βάσει ενός νόμου του 2012 που επιτρέπει σε επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα κάτω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων να επιδιώξουν την είσοδό τους στο χρηματιστήριο. Η διαδικασία αυτή θα επιτρέψει στην Twitter να προβεί σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ζητήσουν οι ρυθμιστικές Αρχές προτού καταθέσει επισήμως το οριστικό αίτημα για δημόσια εγγραφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Έως τώρα δεν έχει οριστεί πρώτη τιμή για την αγορά μετοχών.

Η Twitter αναμένεται να έχει έσοδα της τάξης των 583 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013, σύμφωνα με την συμβουλευτική εταιρεία eMarketer. Ιδιώτες επενδυτές έχουν αποτιμήσει την αξία της εταιρείας σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η πολύαναμενόμενη απόφαση της Twitter να ακολουθήσει τα ίχνη της Facebook και να ενταχθεί στο χρηματιστήριο έχει προκαλέσει εντυπωσιακή κινητικότητα στις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ για το ποια να αναλάβει τον ιδιαίτερα επικερδή ρόλο του εγγυητή για τη διενέργεια της IPO

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το ρόλο του εγγυητή θα αναλάβει η Goldman Sachs. Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ