O Μπρους Λι “ξαναζεί” ψηφιακά (video)

Aκριβώς τέσσερις δεκαετίες μετά το θάνατό του, o θρύλος των πολεμικών τεχνών Μπρους Λι, “ξαναζεί” ψηφιακά, για τους σκοπούς διαφημιστικής καμπάνιας του ουίσκι Johnnie Walker.

Στη διαφήμιση διάρκειας 1,5 λεπτού με τίτλο Hail to the Game Changers, ο Μπρους Λι εμφανίζεται να περιπλανιέται σε ένα ξενοδοχείο του σύγχρονου Χονγκ Κονγκ, αναπτύσσοντας τη φιλοσοφία του για το πώς μπορεί κανείς να "αλλάξει το παιχνίδι".

Η πλήρης αναδημιουργία του προσώπου του Μπρους Λι μέσω CGI (γραφικών υψηλής πιστότητας), διήρκεσε πάνω από εννέα μήνες και για να επιτευχθεί το μέγιστο απαιτούμενο επίπεδο αληθοφάνειας επιστρατεύτηκαν ο σωσίας του Λι Ντάνι Τσαν (για τα αρχικά πλάνα στο πρόσωπο και για να αναπαραχθεί η πλαστικότητα των κινήσεων του σώματος) αλλά και η κόρη του Σανον Λι.

Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις του κοινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ανάμεικτες, με κάποιους να κάνουν λόγο για έξυπνη και συγκινητική διαφήμιση που παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας του Μπρους Λι, ενώ άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για ασύστολη εκμετάλλευσή της περσόνας του για διαφημιστικούς σκοπούς.

Oι εντυπώσεις διχάζονται και όσον αφορά το επίπεδο του CGI, με κάποιους να δηλώνουν ότι δεν ξεχωρίζουν το πραγματικό από τον “εικονικό” Λι, και άλλους να υποστηρίζουν ότι το αποτέλεσμα δεν είναι επαρκώς αληθοφανές.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ