Μεγάλες μειώσεις χρεώσεων για κλήσεις και ίντερνετ από κινητά με περιαγωγή στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μειώσει τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών για κλήσεις και για χρήση του ίντερνετ από κινητά τηλέφωνα με περιαγωγή (roaming) από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ νέες τιμολογιακές μειώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2014, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, από την 1η Ιουλίου οι ευρωπαϊκές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν θα μπορούν να χρεώνουν τους χρήστες τους πάνω από 45 λεπτά του ευρώ ανά μέγκαμπαϊτ δεδομένων στο ίντερνετ, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση της τάξης του 36% σε σχέση με το ισχύον όριο χρεώσεων των 70 λεπτών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, από τον Ιούλιο του 2014 οι χρεώσεις θα μειωθούν κατά περαιτέρω 55%, με την μέγιστη επιτρεπόμενη χρέωση να καταπέφτει στα 20 λεπτά του ευρώ ανά μέγκαμπαϊτ.

Όσον αφορά τις εξερχόμενες κλήσεις, η χρέωση ανά λεπτό μειώνεται στα 24 λεπτά του ευρώ, από 29 που είναι σήμερα, ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις θα πέσουν στα 7 λεπτά του ευρώ.

Οι μειώσεις θα συνεχιστούν και σε αυτό το πεδίο το 2014, με τις εξερχόμενες κλήσεις να κοστολογούνται στα 19 σεντς ανά λεπτό ομιλίας, ενώ οι εισερχόμενες κλήσεις θα διαμορφωθούν στα 5 λεπτά του ευρώ. Στα 6 λεπτά θα μειωθεί και το κόστος των γραπτών μηνυμάτων SMS.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ