Η NASA στέλνει smartphones στο διάστημα

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA ανακοίνωσε ότι έστειλε τρία «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα στο διάστημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τής εφημερίδας Huffington Post.

Τα τρία κινητά - δορυφόροι τέθηκαν σε τροχιά σε απόσταση 241 χιλιομέτρων από τη Γη και έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν τον πλανήτη από το διάστημα. Όπως γνωστοποίησε η NASA, πρόκειται για τρία μοντέλα HTC Nexus One.

Ο σκοπός της διαστημικής εκτόξευσης των τριών «έξυπνων» κινητών είναι επιστημονικός, όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Στόχος του σχετικού προγράμματος είναι η δημιουργία δορυφόρων με κόστος μικρότερο των 10.000 δολαρίων.

Με λίγα λόγια, η NASA επιθυμεί να δοκιμάσει εάν τα κινητά τηλέφωνα μπορούν σε συνθήκες διαστήματος να λειτουργήσουν ως «εγκέφαλοι» των νέων οικονομικών δορυφόρων.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος επέλεξε να χρησιμοποιήσει τρία ίδια μοντέλα για το πείραμα. Και μάλιστα, το συγκεκριμένο HTC Nexus One, του οποίου η παραγωγή έχει σταματήσει.

Το 2011, η NASA έστειλε δύο «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα iPhone στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Τότε, έγινε γνωστό ότι οι συσκευές δοκιμάστηκαν σε συνθήκες διαστημικές, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν μπορούν να λειτουργήσουν εκτός Γης.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr