Αποκαλυπτήρια για το Samsung Galaxy S4

Η Samsung παρουσίασε την τελευταία ναυαρχίδα στον τομέα των «έξυπνων» τηλεφώνων της, το Galaxy S4, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το Galaxy S3. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο μοντέλο κατάφερε να πουλήσει πάνω από εκατό εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2012.

Από σχεδιαστικής απόψεως, το Galaxy S4 παραμένει πολύ κοντά στο Galaxy S3, ενώ παράλληλα προσφέρει μια πιο σύγχρονη, εκλεπτυσμένη σχεδίαση. Παρά το γεγονός ότι η οθόνη μεγάλωσε στις 5 ίντσες, το σώμα της συσκευής δεν φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από το Galaxy S3. Επιπλέον, η Samsung έκανε τη συσκευή λεπτότερη και ισχυρότερη, ενώ το υψηλής ποιότητας πλαστικό του Galaxy S4 μειώνει το βάρος της συσκευής και ταυτόχρονα προσδίδει υψηλότερη ποιότητα.

Η 5-ιντσών Super AMOLED οθόνη απεικονίζει υψηλή ανάλυση (Full HD) διαστάσεων 1920x1080, δίνοντας στο Galaxy S 4 εντυπωσιακή ανάλυση βάθους 441ppi. Η οθόνη είναι καλυμμένη με γυαλί τύπου Gorilla 3.
Διαθέτει έναν τετραπύρηνο Snapdragon επεξεργαστή 1.9Ghz και τρέχει το λειτουργικό Android 4.2.2 Jelly Bean.
Διαθέτει 2GB μνήμης RAM και διατίθεται σε εκδόσεις χωρητικότητας 16, 32 ή 64 GB. Περιλαμβάνει επίσης μια υποδοχή κάρτας microSD.
Διαθέτει όλες τις βασικές ασύρματες συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένων Bluetooth 4.0 LE, NFC, Wi-Fi και GPS.
Επιπλέον, το νέο μοντέλο της Samsung είναι εξοπλισμένο με μια θύρα IR και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλεχειριστήριο.
Η συσκευή τροφοδοτείται από μια μπαταρία 2600 mAh.

Διαθέτει δύο κάμερες, μία ανάλυσης 13 megapixel στο πίσω μέρος της συσκευής και μία 2 megapixel στο μπροστινό μέρος.
Αυτό που διαφέρει είναι ότι οι δύο αυτές κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, σε μία λειτουργία που η Samsung αποκαλεί Dual Camera. Η διπλή λειτουργία της κάμερας επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί και τις δύο κάμερες για να τραβάει βίντεο ή φωτογραφίες.
Οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήσεις, δείχνοντας στον συνομιλητή τους αυτό που βλέπουν, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν τις θέσεις της κάμερας.

Εκτός από τη λειτουργία Dual Camera, η Samsung έχει συμπεριλάβει και το παραδοσιακό λογισμικό της φωτογραφικής μηχανής. Λαμβάνοντας gestures, η κάμερα έχει μια σειρά από διαφορετικές λειτουργίες λήψης για τα διάφορα είδη εστίασης.
Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης μερικά ειδικά χαρακτηριστικά, όπως τη λειτουργία Drama Shot, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν cinemagraph, σαν εικόνες που είναι αποθηκευμένες ως αρχεία GIF με κίνηση.
Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ειδικά άλμπουμ αντλώντας πληροφορίες από το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού της συσκευής, με στόχο τη δημιουργία εικονικών αναμνήσεων από ένα ταξίδι ή μία εκδήλωση. Τέλος οι φωτογραφίες μπορούν να εκτυπωθούν απευθείας από τη συσκευή.

Η Samsung έχει προσθέσει κάποιες από τις τεχνολογίες gestures του Galaxy Note και στο S4. Ένα νέο χαρακτηριστικό, που ονομάζεται Air View, επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται ανάμεσα σε εφαρμογές όπως το Flipboard, χωρίς να αγγίζουν την οθόνη, ενώ η λειτουργία Air gestures επιτρέπει στο χρήστη ακόμα και να πραγματοποιήσει κλήσεις χωρίς να αγγίξει την οθόνη.

Η Samsung προσέθεσε επίσης κάποια νέα χαρακτηριστικά, όπως τις λειτουργίες Smart Pause και Smart Scroll που βοηθούν τους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα το περιεχόμενο του τηλεφώνου.
Πιο συγκεκριμένα, με το σύστημα Smart Pause, οι εφαρμογές βίντεο θα σταματήσουν την αναπαραγωγή αν ο χρήστης απομακρυνθεί από την οθόνη και θα ξεκινήσουν και πάλι μόλις ο χρήστης επιστρέψει.
Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί την αναγνώριση του προσώπου για να επιτύχει τα παραπάνω.
Το σύστημα Smart Scroll από την άλλη, επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται μέσω των προγραμμάτων περιήγησης και e-mail χωρίς να αγγίξουν την οθόνη, χρησιμοποιώντας τις κινήσεις του προσώπου και τις χειρονομίες των καρπών.

Το Galaxy S4 αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του έτους
Πηγή: Δημήτρης Αϋφαντής