«Βελτιώνω την πόλη μου»

Εφαρμόζεται ήδη στο δήμο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης αλλά και την Ερευνητική Μονάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το δήμο.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους πολίτες να αναφέρουν μέσω του διαδικτύου τοπικά προβλήματα όπως πεταμένα σκουπίδια, καμένες λάμπες ηλεκτροφωτισμού, σπασμένα πλακάκια στα πεζοδρόμια, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, παράνομα παρκαρισμένα οχήματα κλπ. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών της γειτονιάς τους.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PEOPLE αναπτύσσονται στο Δήμο Θέρμης πέντε ψηφιακές υπηρεσίες οι οποίες σκοπό έχουν (1) να ενισχύσουν το εμπορικό κέντρο της Θέρμης, (2) να αυξήσουν την επισκεψιμότητα και (3) να βελτιώσουν την πρόσβαση στην περιοχή της Θέρμης, δημιουργώντας συνολικά μια ευφυή συνοικία "εμπορίου-αναψυχής" στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο Παναγιώτης Τσαρχόπουλος, μέλος της ερευνητικής ομάδας Urenio μας εξήγησε πώς λειτουργεί η εφαρμογή «Βελτιώνω την πόλη μου» και τι ανταπόκριση έχει βρει τόσο από τους πολίτες όσο και από τον δήμο Θέρμης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο σχετικό audio.
Πηγή: Άννα Μπουσδούκου