Κλείσιμο

Έξυπνο ρολόι και από τη Samsung

Την απάντησή της στο iWatch, το ρολόι που φημολογείται πως αναπτύσσει η Apple, φαίνεται πως ετοιμάζει η Samsung. Ο λόγος για το Galaxy Altius, έχει στα σκαριά ένα ανάλογο γκάτζετ που, σύμφωνα με τις φήμες, η κορεατική εταιρεία θα παρουσιάσει παράλληλα με το επόμενο smartphone-ναυαρχίδα της Galaxy S IV.
Μάλιστα, εδώ και μερικές ώρες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες από το user interface του Galaxy Altius, οι οποίες πρωτοανέβηκαν στο κορεατικό φόρουμ Ruliweb. Από αυτές τις εικόνες, φαίνεται πως το λειτουργικό του ρολογιού θα θυμίζει τα Windows 8, με «ζωντανά εικονίδια» (live tiles) τα οποία θα προβάλλουν περιεχόμενο.

Κατά πάσα πιθανότητα, το Galaxy Altius θα έχει μέγεθος 1,5 ίντσα και θα διαθέτει οθόνη αφής, ανάλυσης 500 x 500 pixel. Στις φωτογραφίες διακρίνεται επίσης μία υποδοχή για κάρτες SIM, γεγονός που υπονοεί ότι το γκάτζετ θα μπορεί να συνδέεται στο ίντερνετ μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας ή ακόμη και να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις.

Όσον αφορά τις εφαρμογές που έχει προεγκατεστημένες, το μόνο βέβαιο είναι ότι σε αυτές θα περιλαμβάνεται μια υπηρεσία χαρτών και ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής.

Οι φήμες για το Galaxy Altius έρχονται λίγες ημέρες μετά τα δημοσιεύματα των New York Times, Wall Steet Journal και Bloomberg, σύμφωνα με τα οποία η Apple αναπτύσσει το iWatch, ένα «έξυπνο» ρολόι που θα ανταλλάσσει δεδομένα με το iPhone. Το Bloomberg αναφέρει πως η ομάδα ανάπτυξης του iWatch ξεπερνά τα 100 άτομα, η οποία έχει ήδη καταλήξει στο σχέδιο και τις λειτουργίες που θα έχει το ρολόι.
Πηγή: Του Κώστα Δεληγιάννη - kathimerini.gr