Δεδομένα 250.000 χρηστών του Twitter έκλεψαν άγνωστοι χάκερ

Ονόματα χρηστών, κωδικούς, διευθύνσεις e-mail και άλλα προσωπικά δεδομένα περίπου 250.000 χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter κατόρθωσαν να αποσπάσουν άγνωστοι χάκερ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας, Μπομπ Λορντ.

Οι κωδικοί των χακαρισμένων λογαριασμών έχουν ακυρωθεί και η εταιρεία έχει στείλει e-mail σε όλους τους χρήστες που επηρεάζονται. Το Twitter έχει περίπου 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

«Η επίθεση δεν ήταν έργο ερασιτεχνών, και δεν πιστεύουμε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λορντ. «Αυτοί που επιτέθηκαν ήταν εξαιρετικά εξελιγμένοι, και πιστεύουμε πως άλλες εταιρείες και οργανισμοί έχουν πρόσφατα υποστεί παρόμοιες επιθέσεις».

Υπενθυμίζεται πως κατά τις τελευταίες δύο ημέρες οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal κατήγγειλαν πως υπήρξαν στόχοι πρόσφατων κυβερνο-επιθέσεων, επισημαίνοντας μάλιστα πως τα περιστατικά συνδέονται με την Κίνα.

Το δημοσίευμα των Times υπογραμμίζει πως οι εισβολές στα υπολογιστικά συστήματα της εφημερίδας ξεκίνησαν λίγο πριν τη δημοσίευση ενός πολύκροτου ρεπορτάζ σχετικά με τον πλούτο που φέρεται να έχει συγκεντρώσει η οικογένεια του απερχόμενου κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Ζιαμπάο.
Πηγή: skai.gr