Firefox 64bit: Κάποτε μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Ο Μπέντζαμιν Σμέντμπεργκ, επικεφαλής της ομάδας προγραμματιστών του δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης στο διαδίκτυο Firefox ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι χρήστες του Firefox 64 bit θα ενοποιηθούν με αυτούς της έκδοσης 32 bit που ανήκουν στο κανάλι αυτόματων ενημερώσεων, αφήνοντας έτσι εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε κάποτε μια 64 bit έκδοση του browser.

Ο Σμέντμπεργκ προέβη στην ανακοίνωση αυτή μετά τις αντιδράσεις σε προηγούμενη δήλωσή του ότι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει 64 bit έκδοση του Firefox.

Πάντως, για όσους χρήστες έχουν 64μπιτο λειτουργικό σύστημα Windows, και πολύ περισσότερο 8 Gibabytes μνήμης (ή περισσότερα) εδώ και πολύ καιρό κυκλοφορεί το Waterfox, δηλαδή η ταχύτερη 64 bit έκδοση του Firefox που δεν δημιουργείται από την ίδια τη Μοzilla, αλλά από μια κοινότητα χρηστών. Ωστόσο, και στην περίπτωση του Waterfox υπάρχουν καθυστερήσεις στην προσαρμογή των νέων εκδόσεων του Firefox για τα 64 bit, με αποκορύφωμα τη μη κυκλοφορία της έκδοσης 17 του προγράμματος πλοήγησης, αν και θα κυκλοφορήσει κατευθείαν η έκδοση 18.
Πηγή: skai.gr