Σημαντική πτώση της Apple στις ταμπλέτες λόγω Samsung, Amazon και... mini

Σημαντική συρρίκνωση του μεριδίου που απολαμβάνει στην αγορά ταμπλετών υπέστη η εταιρεία Apple κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, καθώς ο «έλεγχός» της στην εν λόγω αγορά κατέπεσε στο 50%, έναντι του 66% όπου βρισκόταν κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Η πτώση του μεριδίου
της Apple πηγάζει σε σημαντικό βαθμό από την προτίμηση των καταναλωτών να περιμένουν το λανσάρισμα του νέου iPad mini και του iPad τέταρτης γενεάς, παρά να επενδύσουν σε παλαιότερα προϊόντα. Σημειώνεται άλλωστε πως η Apple κατόρθωσε να πουλήσει περίπου 3 εκατομμύρια μονάδες iPad κατά το πρώτο τριήμερο διάθεσης του iPad mini, διπλασιάζοντας τις πωλήσεις της σε σχέση με το πρώτο τριήμερο διάθεσης του iPad τρίτης γενεάς.

Πέραν όμως από την... προσμονή των καταναλωτών για την εμφάνιση των νέων προϊόντων, η Apple αντιμετωπίζει και όλο και μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο χώρο της ταμπλέτας, καθώς το iPad έρχεται αντιμέτωπο με τα φθηνότερα προϊόντα της Samsung και της Amazon.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας IDC, η Samsung υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις ταμπλετών της σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, αποστέλλοντας 5,1 εκατομμύρια μονάδες, ενώ το μερίδιο αγοράς της Amazon εκτοξεύτηκε στο 9 από το 4,8%.

Παρά ταύτα, οι αριθμοί δείχνουν πως υπάρχει αρκετός «χώρος» στην αγορά και για τους τρεις τεχνολογικούς κολοσσούς, καθώς σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2011 ο χώρος της ταμπλέτας αναπτύχθηκε κατά 49,5%!
Πηγή: skai.gr