‘Εκρηξη στις πωλήσεις των tablet PC

126,6 εκατομμύρια «υπολογιστές ταμπλέτες» θα διατεθούν σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2012, εκτιμά η εταιρεία ερευνών iSuppli, σημειώνοντας αλματώδη άνοδο από το 2011, όταν πουλήθηκαν 82,1 εκατομμύρια συσκευές. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο ποσοστό αύξησης, που είναι 56%, η μερίδα του λέοντος ανήκει στα iPad της Apple και στα μικρότερα, 7ιντσα μοντέλα.

«Τα tablet PC είναι ο πιο σημαντικός πρωταγωνιστής στις ολοένα μεγαλύτερες παραγγελίες οθονών με μικρό και μεσαίο μέγεθος για ηλεκτρονικές συσκευές», σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Vinita Jakhanwal από την iSuppli.

«Ενώ και φέτος οι περισσότερες παραγγελίες για οθόνες 9 ιντσών προέρχεται από την Apple για τα iPad, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα μόνιτορ με μέγεθος 7 ίντσες και τα οποία χρησιμοποιούνται σε μοντέλα με λειτουργικό Android, όπως το Galaxy Tab της Samsung Electronics, το Kindle Fire της Amazon και το Nook της Barnes & Noble», προσθέτει.

Η εκτίμηση της εταιρείας συμφωνεί με την έκθεση της ABI Research, η οποία δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και προβλέπει πως οι πωλήσεις των tablet θα ξεπεράσουν φέτος κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την iSuppli, στις φετινές πωλήσεις το 59% θα αφορά τις ταμπλέτες μεγαλύτερου μεγέθους, στις οποίες τα iPad «κυριαρχούν χωρίς αμφιβολία». Ειδικά για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η άνοδος προβλέπεται να φτάσει το 35%, από τις 55,2 εκατομμύρια συσκευές που διατέθηκαν πέρυσι.

Στην κατηγορία των 7ιντσών ταμπλετών, στην οποοία τουλάχιστον προς το παρόν η Apple δεν διαθέτει κάποιο μοντέλο, οι πωλήσεις αναμένεται να διπλασιαστούν, από τα 20,8 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.

Όσον αφορά τους κατασκευαστές των οθονών, στην αγορά κυριαρχούν οι νοτιοκορεατικές LG και Samsung, με μερίδια 42% και 38% αντίστοιχα.

Και οι δύο εταιρείες είναι προμηθευτές της Apple. Παράλληλα, η LG πουλά οθόνες στην Amazon και την Barnes & Noble, ενώ βέβαια η Samsung χρησιμοποιεί τα πάνελ που κατασκευάζει και στα δικά της tablet PC.
Πηγή: skai.gr