Ιαπωνικό δικαστήριο: Η Samsung δεν παραβιάζει πατέντα της Apple

Ένα ιαπωνικό δικαστήριο αποφάσισε την Παρασκευή ότι με τις κινητές τηλεφωνικές συσκευές της νοτιοκορεατικής Samsung Electronics δεν παραβιάζεται πατέντα που υπάρχει στα iPhone και iPad της Apple στον απόηχο της θριαμβευτικής νίκης της αμερικανικής εταιρίας σε ανάλογη περίπτωση στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο του Τόκιο αποφάσισε υπέρ της νοτιοκορεατικής εταιρείας για μια πατέντα της Apple που σχετίζεται με τη μεταφορά πολυμεσικού περιεχομένου μεταξύ συσκευών, μια εβδομάδα μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου των ΗΠΑ που έκρινε ότι η Samsung παραβίασε έξι πατέντες της Apple, επιδικάζοντας μάλιστα αποζημίωση ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την ευνοϊκή απόφαση για την Αpple στις ΗΠΑ, αναμένεται η ταχεία απαγόρευση της πώληση οκτώ έξυπνων κινητών τηλεφώνων της Samsung στην αμερικανική αγορά, καθώς θεωρείται ότι παραβιάζουν τις επίμαχες πατέντες της Apple.

Η σύγκρουση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011, οπότε η Apple μήνυσε τη Samsung στην Καλιφόρνια, ενώ η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο κολοσσών θα συνεχιστεί καθώς εκκρεμούν υποθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα.
Πηγή: skai.gr