Κλείσιμο

Καλύτεροι χάρτες της Ελλάδας στο Google Maps

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στα 11 κράτη για τα οποία από την περασμένη Παρασκευή αναβαθμίστηκαν οι χάρτες στην υπηρεσία Google Maps. Οι υπόλοιπες χώρες είναι η Κροατία, η Τσεχία, η Ιρλανδία, η Ιταλία το Λεσότο, το Μακάο, η Πορτογαλία, το Σαν Μαρίνο, η Σιγκαπούρη και το κρατίδιο του Βατικανού, ενώ την ανακοίνωση έκανε ο Michael Weiss-Malik, επικεφαλής της υπηρεσίας, μέσα από το μπλογκ της εταιρείας.

Με τη βελτίωση, οι 11 χώρες αποκτούν πιο λεπτομερείς και ακριβείς χάρτες. Πιο συγκεκριμένα, στις online εικόνες αποτυπώνεται πιο αξιόπιστα το ανάγλυφο των κρατών, με έμφαση στις ακτογραμμές και τα ποτάμια. Όσον αφορά τις πόλεις, έχουν γίνει αρκετές διορθώσεις στο ονόματα των οδών και διάφορων σημαντικών τοποθεσιών, όπως αεροδρομίων, πλατειών και πλατειών.

Επίσης, στους χάρτες έχουν προστεθεί οι διαδρομές των δρομολογίων των πλοίων και των φέρι-μποτ, αλλά και η διάρκεια των δρομολογίων, για τον καλύτερο προγραμματισμό των ταξιδιών. Ενώ οι τοπικοί δρόμοι καταγράφονται με ξεχωριστό τρόπο από τους αυτοκινητόδρομους, για να διακρίνονται πιο εύκολα.

Παράλληλα με την αναβάθμιση, o Malik γνωστοποίησε ότι όσοι χρήστες από τις 11 χώρες διαθέτουν κινητό τηλέφωνο ή tablet PC με λειτουργικό Android, μπορούν από την Παρασκευή να «κατεβάσουν» στη συσκευή τους τούς χάρτες των περιοχών που επιθυμούν. Με αυτό τον τρόπο, οι εγκατεστημένοι χάρτες είναι προσβάσιμοι ακόμη κι όταν η συσκευή δεν συνδέεται στο Ίντερνετ.
Πηγή: skai.gr