Κλείσιμο

Depth: Γίνε και εσύ καρχαρίας, μπορείς! (vid)

Όταν ήμασταν μικροί (ή και λιγότερο μικροί...) οι περισσότεροι από εμάς βλέπαμε εφιάλτες με καρχαρίες, (ειδικά μετά τη νιοστή προβολή του Jaws...). Τι θα γινόταν όμως εάν ο κυνηγός των βυθών, ο καρχαρίας ήσασταν... εσείς, και κατακρεουργούσατε τα θύματα φίλους σας online; Την άγνωστη αυτή "περιοχή" για βιντεοπαιχνίδι εξερευνά το βιντεοπαιχνίδι Depth για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στο βίντεοπαιχνίδι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες. Η μία πλευρά παίζει μια αγέλη καρχαριών, ενώ μια άλλη μια ομάδα δυτών. Στόχος των δυτών είναι η συλλογή θησαυρών, ενόσω, όπως αναγράφεται στο επίσημο site του παιχνιδιού "προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πεινασμένους αντιπάλους τους". Ο στόχος για τους καρχαρίες είναι σαφώς απλούστερος: "βρείτε και διαμελίστε τους ύπουλους δύτες."

Ως καρχαρίες είστε "οπλισμένοι" με ειδική όραση και χρησιμοποιείτε τους ήχους και τις μυρωδιές(;) του θαλασσινού κόσμου για να παρακολουθείτε τα θηράματα, έχοντας ακόμη και τη δυνατότητα να διακρίνετε τους κυματισμούς του νερού και να αφουγκράζεστε την καρδιά των αντιπάλων σας να πάλλεται. Ως δύτες έχετε για προστασία τα συμβατικά ψαροντούφεκα (και όχι μόνο).

Το βιντεοπαιχνίδι έχει δημιουργηθεί από μια ανεξάρτητη εταιρεία, και χρησιμοποιεί τη μηχανή γραφικών Unreal Εngine 3, ίσως όχι ό,τι πιο "φρέσκο" στην αγορά, αλλά ακριβώς γι' αυτό το λόγο χωρίς σοβαρές απαιτήσεις υπολογιστικής ισχύος και με καλά αποτελέσματα απεικόνισης.

Μήπως αυτή το παιχνίδι σάς φαίνεται γελοίο, πρωτότυπο, ή απλώς αρκετά cool; Εσείς θα κρίνετε. Πάντως, τα στοιχεία του παιχνιδιού καταδεικνύουν ότι έχει κάποιο "βάθος"... Πάντως, το βιντεοπαιχνίδι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, και οι δημιουργοί του δεν έχουν ανακοινώσει πότε θα διατεθεί στο κοινό.

Το βίντεο του παιχνιδιού:

Πηγή: skai.gr