ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ


Το Google Campus κοσμεί πλέον το Λονδίνο

Πηγή: BBC|Τη θέση του σαν χώρος τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας θωράκισε το Λονδίνο, που από σήμερα φιλοξενεί την ιδιαίτερη «πανεπιστημιούπολη» της Google.

 
 
Την ίδρυση της «Πανεπιστημιούπολης» της Google (Google Campus) γιορτάζει σήμερα, 29 Μαρτίου, το ανατολικό Λονδίνο, που συνεχίζει να ενισχύει τη θέση του ως ένας από τους τεχνολογικούς κόμβους της Ευρώπης.

Το Google Campus βεβαίως δεν είναι ένας συνηθισμένος πανεπιστημιακός χώρος, θα λειτουργεί ως κέντρο που θα προσφέρει εκπαίδευση, καθοδήγηση και γραφειακό χώρο για το προσωπικό εταιριών τεχνολογίας. Η κίνηση αυτή αναμένεται να δώσει πολύτιμη ώθηση σε νέες και δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις.

Πρόθεση της κυβέρνησης Κάμερον είναι να μετατρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε «τεχνολογικό κέντρο της Ευρώπης», δήλωσε κατά την τελετή εγκαινίων αυτής της ιδιότυπης πανεπιστημιούπολης ο υπουργός οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.

Το Google Campus άλλωστε δεν είναι το πρώτο βήμα που γίνεται προκειμένου η Αγγλική πρωτεύουσα να αναβαθμίσει τη θέση της στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη. Αποτελεί πλέον μονάχα μέρος της ακμάζουσας Tech City, ενός συμπλέγματος τεχνολογικών εταιριών που παρέχει μία πληθώρα συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για κάθε ενδιαφερόμενο, προσπαθώντας συνάμα να διοχετεύσει επενδυτικό κεφάλαιο στην περιοχή και τον κλάδο της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Όζμπορν, από την ίδρυσή της Tech City έως σήμερα ο αριθμός επιχειρήσεων τεχνολογίας στην περιοχή του ανατολικού Λονδίνου, όπου εδρεύει, έχει αυξηθεί από 200 σε 700. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η συγκεκριμένη ζώνη αποκαλείται χαϊδευτικά Silicon Roundabout (Διασταύρωση Silicon), κατά τη Silicon Valley (Πεδιάδα Silicon) όπου είναι εγκατεστημένες οι περισσότερες τεχνολογικές αυτοκρατορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να πάρουμε ώστε να δημιουργήσουμε νέες δουλειές, νέα ανάπτυξη και νέα ευημερία», κατέληξε ο κ. Όζμπορν. Ας ελπίσουμε οι δηλώσεις του να ακούστηκαν μέχρι και τη χώρα μας.
 
Χιλιάδες αιτήματα για την παροχή στοιχείων λογαριασμών της δέχτηκε η Yahoo! από την NSA
Η εταιρεία Yahoo! ανακοίνωσε ότι δέχτηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου 12.000 ως 13.000 αι…
18.06.2013, 17:10
Κερδίστε ένα κινητό τηλέφωνο HTC ONE από την Πρώτη Γραμμή
Για να πάρετε μέρος πρέπει να στείλετε γραπτό μήνυμα, SMS, προς τον πενταψήφιο αριθμό χρέωσης 54529 με πρόθεμα…
18.06.2013, 12:28
Ο Κινεζικός υπερ-υπολογιστής Τιανχέ-2 ο γρηγορότερος στον κόσμο
Ο κινεζικός υπερ-υπολογιστής, ο Τιανχέ-2, ξαναπαίρνει τον επίζηλο τίτλο του ταχύτερου στον κόσμο, αφήνοντας στ…
17.06.2013, 18:23
Ιπτάμενο ποδήλατο παρουσιάζεται στην Πράγα
Έχει δύο τροχούς και έξι έλικες. Δείτε την πτήση του πρωτότυπου ιπτάμενου ποδηλάτου.
17.06.2013, 11:57
Οι ιστοσελίδες της ΕΕ παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων!
Ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων, Peter Hustinx, είπε ότι τα Θεσμικά Όργανα της ΕΕ γνωρίζουν το πρόβλη…
17.06.2013, 11:53
ΗΠΑ: Χιλιάδες τα αιτήματα των αρχών για προσωπικά δεδομένα από το Facebook
Σχεδόν 10.000 αιτήματα για παροχή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, είχε δεχθεί το Facebook από τις αμερικ…
15.06.2013, 10:07
Νομική νίκη Samsung επί της Apple
Η αμερικανική Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου αποφάνθηκε ότι η Apple παραβίασε πατέντα της Samsung αναφορικά με τεχν…
14.06.2013, 12:50
Τα hashtag έρχονται στο Facebook
Τα σχέδια του για την εισαγωγή των hashtag ανακοίνωσε το Facebook. H υπηρεσία που προσφέρεται ήδη σε υπηρεσίες…
13.06.2013, 16:17
Οι πρώτες βάσεις του Facebook εκτός Η.Π.Α.
Το Facebook δημιούργησε για πρώτη φορά εγκαταστάσεις διακομιστών εκτός Η.Π.Α., οι οποίες βρίσκονται στη Σουηδί…
13.06.2013, 12:38
Oι επιστήμονες θα μελετήσουν τις «μαύρες τρύπες» από την Κρήτη
Ένα μοναδικό όργανο τέθηκε σε λειτουργία στο Αστεροσκοπείο Σκίνακα, στον Ψηλορείτη, στο Ρέθυμνο.
11.06.2013, 17:17

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 31  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ

Μποτιλιάρισμα

ΒΑΡΗΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΔΟΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ (καμία μεταβολή)