Τεχνολογία

«Συμμαχία» κατά του phishing

Πηγή: kathimerini.gr

01/02/2012 | 16:25Τελευταία Ενημέρωση: 16:25 01/02/2012

Συμμαχία με στόχο την αντιμετώπιση των απατών «phishing» ανακοίνωσαν 15 κορυφαίες φίρμες του χώρου της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως η Google και η Microsoft, που θα συνεργαστούν με εταιρείες όπως η Paypal και η Bank of America για να βελτιωθούν οι διαδικασίες επιβεβαίωσης ταυτότητας.

Στις επιθέσεις phishing συνήθως οι απατεώνες παριστάνουν τους εργαζομένους σε γνωστές εταιρείες, προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματά τους ώστε να τους δώσουν προσωπικά τους δεδομένα. Ο στόχος της εταιρικής αυτής πρωτοβουλίας είναι να γίνουν πολύ πιο δύσκολες αυτού του είδους οι δραστηριότητες.

Το όνομα της «συμμαχίας» αυτής είναι DMarc (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα «κύκλωμα» αλληλεπίδρασης/ ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των αποστολέων και των παραληπτών email.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική προσπάθεια συνεργασίας email και service providers με οργανισμούς που συνδέονται με το χώρο της ασφάλειας. Οι email providers για πρώτη φορά θα μπορούν να φιλτράρουν αποτελεσματικά τα ανεπιθύμητα emails, αντί να χρησιμοποιούν «σύνθετες και ατελείς διαδικασίες» - σύμφωνα με την ανακοίνωση της DMarc- για να προσδιορίσουν τις απειλές. Η πρωτοβουλία αυτή θα μπορούσε να σημάνει ένα ενιαίο στάνταρ ταυτοποίησης των «νόμιμων» email τα οποία καταφτάνουν στους πελάτες των AOL, Gmail, Hotmail και Yahoo και θα μπορεί να επιβεβαιώνει την αξιοπιστία μηνυμάτων από το Facebook, το Paypal, την American Greetings, τη Bank of America, την Fidelity και το LinkedIn.

To email phishing εξαπατά εκατομμύρια άτομα και εταιρείες κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα «την απώλεια της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα email και το Internet γενικότερα» είπε ο Μπρετ Μακντάουελ της Paypal. «Η συνεργασία των εταιρειών – σε συνδυασμό με τη χρήση της κατάλληλης τεχνολογίας και την επιμόρφωση των καταναλωτών- είναι σημαντική για την αντιμετώπιση του phishing» συμπλήρωσε.

Στη συμμαχία συμμετέχουν και εταιρείες των χώρου της ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως η Agari, η Cloudmark, η eCert, η Return Path και η Trusted Domain Project, ενώ αναμένεται να εισέλθουν περισσότερες.

Ο Ρομπ Σκίνερ, εκπρόσωπος του Paypal, εξήγησε πώς η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο να γίνουν τα πράγματα πιο εύκολα για τον πιο «αδύναμο κρίκο» της «αλυσίδας ασφαλείας»- τον άνθρωπο.

«Το μισό πρόβλημα είναι ότι, ακόμα με την καλύτερη θέληση και την καλύτερη τεχνολογία, σε τελική ανάλυση είναι θέμα του ίδιου του χρήστη το αν αποφασίσει να ανοίξει ένα email ή όχι…το κλειδί είναι να μπλοκαριστούν τα emails από το να φτάσουν στο inbox του χρήστη- το να βγάλουμε το πρόβλημα από το μυαλό του χρήστη και να ασχοληθούμε εμείς μαζί του» είπε σχετικά.

Πολύ συχνά phishing απατεώνες προσποιούνται ότι εργάζονται για το Paypal, κάτι το οποίο η εταιρεία γνωρίζει. «Οι απατεώνες στοχεύουν κάθε εταιρεία που είναι πολύ γνωστή, με πολλούς πελάτες και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να κάνουμε κάτι για αυτό» είπε ο κ. Σκίνερ.
Σχόλια
 
Παιδί και Ίντερνετ – Δημιουργική και ασφαλής χρήση του διαδικτύου
Οι Εκδόσεις Εν πλω, στο πλαίσιο της 9ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το βιβλίο του Μάκ…
24.05.2012, 12:48
Λίγα «Like» για μετοχές της Facebook & αγωγές για απόκρυψη στοιχείων
Πυκνώνουν τα σύννεφα γύρω από την αγορά μετοχών της Facebook, καθώς επενδυτές μηνύουν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο…
23.05.2012, 16:47
So.cl: Το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft
«Άνοιξε τις πύλες του» στο ευρύ κοινό το So.cl, το κοινωνικό δίκτυο της Microsoft, το οποίο βασίζεται στη δυνα…
23.05.2012, 15:36
Το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο ταξιδεύει στο διάστημα
Προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ταξιδεύει πλέον το «Dragon», το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο που εγκαινιάζει…
22.05.2012, 17:30
Διόρθωση αριθμού χρέωσης για διαγωνισμό SKAI LIFE
Οι τηλεθεατές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για το κινητό Nokia Lumia 800 αποστέλλοντας SMS στον λάθος αριθμ…
22.05.2012, 16:36
Apple εναντίον Samsung
Ένα νέο κεφάλαιο στη μάχη των πατεντών μεταξύ Apple και Samsung γράφεται από χθες στο Σαν Φρανσίσκο με τις δυο…
22.05.2012, 12:19
«Μολυσμένες» ιστοσελίδες
Μπορεί το internet να προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες για ενημέρωση και ψυχαγωγία, όμως αυτό δεν σημαίνει πως …
21.05.2012, 15:53
Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής πειρατείας
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελ…
20.05.2012, 15:37
Μπλόκο του Πακιστάν στο Twitter
Απαγόρευσε προσωρινά το Twitter η κυβέρνηση του Πακιστάν, μετά από την άρνηση της εταιρίας να αποσύρει περιεχό…
20.05.2012, 15:31
Ζημίες 20 δισ. δολ. για τις εταιρίες λογισμικού από την πειρατεία
Απώλειες 20 δισ. δολαρίων από πειρατικά λογισμικά σημείωσαν πέρυσι οι εταιρείες software της Ασίας. Η μελέτη τ…
18.05.2012, 12:15

Προηγούμενη  1 | 2 | 3 | 4 | 5 Επόμενη