Στα 12,3 δις ευρώ ο τζίρος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ευρώπη

Την εκτίμηση ότι τον επόμενο χρόνο ο τζίρος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ευρώπη θα διπλασιαστεί σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2008 (6,16 δις ευρώ), καθώς η συγκεκριμένη διαδικτυακή αγορά είναι η ταχύτερη αναπτυσσόμενη στην Ε.Ε. εξέφρασε ο Επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών, κ. Μ. Μπαρνιέ σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Ο κ. Παπανικολάου απευθυνόμενος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόνισε ότι από τους 14.823 ενεργούς ιστοτόπους για τυχερά παιχνίδια στην Ευρώπη, πλέον του 85% λειτουργούν χωρίς άδεια και έθεσε στην Επιτροπή το ζήτημα της αποτελεσματικότητας της κοινοτικής οδηγίας 2005/60/ΕΚ, κατά της νομιμοποίησης προσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο σύνολο των κρατών μελών.

Η Επιτροπή αναγνωρίζοντας τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφαρμογή της εν λόγω οδηγίας, σημείωσε πως σε αυτή δεν περιλαμβάνεται ασφαλές πλαίσιο για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης προσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο διαδίκτυο, καθώς τον καιρό που συντάχθηκε, οι διαδικτυακές υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας σύνδεση δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένες όσο σήμερα.
Πηγή: skai.gr