Κλείσιμο

Προβλημάτων συνέχεια για τη RIM

Νέοι κλυδωνισμοί για τη Research In Motion Ltd (RIM). Η άλλοτε κραταιά εταιρεία κατασκευής έξυπνων κινητών τηλεφώνων έχασε την Πέμπτη νέο έδαφος στις αγορές με τη μετοχή της να σημειώνει πτώση 8,3%.

Αιτία, η ανακοίνωση της RIM ότι η νέα γενιά κινητών BlackBerry, δεν θα βγει στην παραγωγή πριν τους τελευταίους μήνες του 2012. Επίσης, τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τετραμήνου ήταν χειρότερα του αναμενομένου.

Η καναδική εταιρεία αρχικά σχεδίαζε να κυκλοφορήσει τις νέες συσκευές το πρώτο τετράμηνο του νέου έτους. Οι νέες συσκευές αποτελούν σημαντικό παράγοντα επιβίωσης για τη RIM, που αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από το iPhone της Apple και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android.

Παράλληλα, η είσοδος της RIM στην αγορά "υπολογιστών - ταμπλέτες" με το Playbook δεν σημειώνει την προσδοκώμενη επιτυχία.

Μετά την ανακοίνωσή της, η μετοχή της εταιρείας έπεσε ακόμη και στα 13,88 δολάρια, ενώ σε ετήσια βάση η τιμή της μετοχής έχει πέσει κατά 74% το τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο μηνών πολλοί χρήστες κινητών BlackBerry αντιμετώπισαν εκτεταμένα προβλήματα στη πρόσβαση στο διαδίκτυο και κατ’ επέκτασιν στη χρήση δικτυακών υπηρεσιών της εταιρείας, κάτι που έπληξε σημαντικά την αξιοπιστία της εταιρείας.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας