Έτοιμο το κτήριο της Virgin Galactic στο Νέο Μεξικό (Video)

Με ένα μπουκάλι σαμπάνια και αρκετά happenings γιόρτασε τα αποκαλυπτήρια του κτηρίου του πρώτου εμπορικού διαστημικού σταθμού, ο ιδιοκτήτης της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Τα εγκαίνια του κτηρίου - κόστους 209 εκατ. δολαρίων -, που βρίσκεται στην έρημο του Νέο Μεξικού, έγιναν τη Δευτέρα παρουσία δεκάδων τουριστών του διαστήματος που περιμένουν πως και πως για το μεγάλο τους ταξίδι στο διάστημα, στα τέλη του 2012. Άλλωστε έχουν ήδη πληρώσει 200.000 δολάρια ο κάθε ένας για το ταξίδι αυτό…

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πήδηξε, δεμένος με σχοινιά, από ένα μπαλκόνι και ενώ αιωρούνταν, «βάφτισε» το κτήριο με τη σαμπάνια που κρατούσε και δήλωσε ενθουσιασμένος με το κτήριο, το οποίο όπως είπε είναι από… άλλο πλανήτη!

Το φουτουριστικό κτήριο θα στεγάζει το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, ενώ εκεί θα γίνουν και όλες οι προετοιμασίες και η εκπαίδευση των διαστημικών τουριστών.

Πέρυσι, είχε γίνει η τελετή ολοκλήρωσης του αεροδιάδρομου.

Πριν αρχίσουν οι διαστημικές τουριστικές πτήσεις, η εταιρία πρέπει να τελειοποιήσει τις δοκιμές με τους πυραύλους.

Εισιτήρια για να πετάξουν με τη Virgin Galactic έχουν ήδη αγοράσει 450 άνθρωποι. Οι 150 πήγαν στο Νέο Μεξικό για τα εγκαίνια. Στο πρώτο ταξίδι θα βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης της Virgin με τα παιδιά του και τόνισε ότι πρώτο μέλημά τους είναι η ασφάλεια των επιβατών, για αυτό θα καθυστερήσουν – εάν χρειαστεί – προκειμένου να είναι σίγουροι πως οι επιβάτες θα ταξιδέψουν και θα επιστρέψουν με ασφάλεια.

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφίες από τα εγκαίνια, από την Daily Mail.

Το βίντεο των εγκαινίων και οι δηλώσεις του κ. Μπράνσον


Πηγή: skai.gr