Samsung Galaxy Skin: Κινητό... ελβετικός σουγιάς

Από τα “έξυπνα” κινητά στα... εύκαμπτα κινητά. Για το νέο Galaxy Skin της Samsung ο λόγος, που σύμφωνα με πληροφορίες όταν κυκλοφορήσει θα είναι τόσο εύκαμπτο, που θα μπορεί να μετατραπεί σε ρολόι χειρός διαμέτρου μόλις μίας ίντσας, σε ποντίκι, ή και σε επιτραπέζιο ξυπνητήρι!

Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία, το κινητό... ελβετικός σουγιάς Galaxy Skin διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη AMOLED κατασκευασμένη από ενός είδους πλαστικό πολυμερές αντί για γυαλί, και είναι εξαιρετικά ανθεκτικό.

Το νέο κινητό τηλέφωνο, παρότι είναι εξαιρετικά λεπτό, διαθέτει όλα τα απαραίτητα τεχνολογικά καλούδια: οθόνη ανάλυσης 800x400, δύο κάμερες, μία 8 megapixel για λήψη φωτογραφιών και αναπαραγωγή βίντεο και μία VGA, και συνδεσιμότητα Bluetooth 3.0 και Wi-Fi 802.11b/g/n. Η συχνότητα του επεξεργαστή θα είναι 1,2GHZ, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ούτε για τον επεξεργαστή ούτε για ένα πιθανό υποσύστημα γραφικών.

Το κινητό πιθανότατα δεν θα διαθέτει το νέο λειτουργικό της Google Android Ice Cream Sandwich, αλλά ένα νέο, ειδικά παραμετροποιημένο για τις δυνατότητές του, το Android Flexy.

Το νέο Samsung Galaxy Skin είναι ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού, αν και ένα προσχέδιο παρουσιάστηκε πρόσφατα στη στη CES, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο.

Η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι η κατασκευή των νέων εύκαμπτων AMOLED οθονών θα αρχίσει στο δεύτερο τετράμηνο του 2012, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε το Galaxy Skin στη λιανική έως το τέλος του 2012.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας