Ο Steve Jobs αποχωρεί από CEO της Αpple

Tέλος εποχής για την Αpple. Ο ιδρυτής της μεγαλύτερης αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, παραμένοντας στην τιμητική θέση του προέδρου, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Τζομπς, 55 χρόνων, είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο του παγκρέατος, ενώ είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση συκωτιού.

Χάρη στις εμπνευσμένες αποφάσεις του Τζομπς, η Αpple μπήκε στην αγορά των κινητών τηλεφώνων με την παρουσίαση του iPhone, μιας συσκευής που γρήγορα κατέκτησε μεγάλο μέρος της αγοράς κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 παρουσιάστηκε το πρώτο iPad.

Με το iPhone και το iPad, η εταιρεία είχε αύξηση στην αξίας της 84% με αποτέλεσμα να πιάσει την κορφή και να αφήσει την Google 2η μετά από τέσσερα χρόνια.

Στην επιστολή του, η οποία απευθύνεται στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αλλά και στην κοινωνία της Apple, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ πλέον να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις προσδοκίες.

»Πάντα έλεγα ότι όταν έρθει η μέρα που δε θα μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις προσδοκίες ως επικεφαλής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το γνωστοποιήσω. Δυστυχώς αυτή η μέρα έφθασε.

»Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλω την παραίτησή μου από διευθύνων σύμβουλος της Apple.

Έκανα τους καλύτερούς μου φίλους στην Apple και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτά τα χρόνια που είχα τη χαρά να εργαστώ μαζί σας.»

Η άξια της εταιρείας έφθασε το Μάιο στα 153 δισεκατομμύρια δολάρια χαρίζοντας της στην πρώτη θέση, η εταιρεία άφησε πίσω την Google που αξίζει 111 δισεκατομμύρια ενώ τρίτη βρίσκεται η IBM με άξια 100 δισεκατομμύρια ενώ η Microsoft βρίσκετε στην 5η θέση με αξία σχεδόν μισή από ότι η Apple .

Επίσης η Apple είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία σε χρηματιστηριακή αξία του αμερικανικού δείκτη Standard & Poor's 500, πίσω από την εταιρεία Exxon Mobil Corp.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Κουκ.


Πηγή: skai.gr