Η Sony αποκάλυψε το νέο PlayStation Vita

Στην σκιά της επίθεσης χάκερς που αναστάτωσε εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, η Sony αποκάλυψε το νέο PlayStation Vita σε μια φανταχτερή εκδήλωση στο Λος Άντζελες και αμέσως μπήκε στο στόχαστρο κριτικής για την ακριβή τιμή του.

Η νεά συσκευή θέτει σαν στόχο τον ανταγωνισμό με το iPod Touch και με τα περισσότερα smartphone και tablets της αγοράς. Το προϊόν, αποκαλύφθηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο αλλά την Δευτέρα (6/6/) έγινε γνωστό το όνομα καθώς και η βασική τιμή του.

Συγκεκριμένα, θα κυκλοφορήσει στην αγορά για 249/299 δολάρια με 3G κινητό στο τέλος της χρονιάς, τα Χριστούγεννα.

Ο χειρισμός του PlayStation Vita θα γίνεται με την κίνηση της συσκευής καθώς θα έχει αισθητήρες κίνησης σε έξι κατευθύνσεις. Θα έχει επίσης οθόνη αφής αλλά και δύο παραδοσιακά αναλογικά χειριστήρια όμοια με αυτά του PSP.

«Το Vita είναι μια χαρά για τους φανατικούς gamers που θέλουν να παίζουν παιχνίδια όλη την ώρα, αλλά είναι πολύ ακριβό για τη μαζική αγορά» δήλωσε ο Dan Ernst, αναλυτής έρευνας της Hudson Square.

H επίδειξη της Sony περιλάμβανε εμφανίσεις από τον Kobe Bryant ο οποίος έδειξε ένα παιχνίδι προσομοίωσης μπάσκετ, αλλά και από αρκετούς djs και το ροκ συγκρότημα Jane's Addiction.
Πηγή: skai.gr