Η Microsoft θέλει το Κinect να ελέγχει την τηλεόραση και το Youtube

Η Microsoft θέλει να βάλει το δημοφιλές Kinect στην καρδιά του Xbox ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν μέσω αυτού την τηλεόραση, να κάνουν αναζήτηση στο YouTube αλλά και να παίζουν παιχνίδια δράσης με φωνητικές εντολές.

Η συσκευή Kinect του Xbox «διαβάζει» τις κινήσεις των παικτών επί της οθόνης με φωνητικές εντολές, και κατασκευάστηκε ώστε να ανταγωνιστεί κυρίως το σύστημα του Wii με το Wii Remote αλλά και του PlayStation το οποίο έφτιαξε ανάλογo προϊόν.

Στόχος της Microsoft είναι να πάει ένα βήμα παραπέρα τις υπηρεσίες του Kinect καθώς πλέον οι χρήστες του Xbox θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Hulu Plus, στο Netflix, ενώ θα μπορούν να ψάχνουν στο ίντερνετ και να βλέπουν βίντεο στο YouTube  όλα ελεγχόμενα από την συσκευή.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δώσει στους χρήστες πρόσβαση σε ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα στην Αμερική κάποια στιγμή στον επόμενο χρόνο.

Το Κinect έχει πουλήσει ήδη 10 εκατομμύρια από τότε που μπήκε στην αγορά το περασμένο φθινόπωρο και έχει καταστεί σε ένα από τα ταχύτερα πωληθέντα προϊόντα της Microsoft.
Πηγή: skai.gr