Η Amazon προωθεί τον δανεισμό ηλεκτρονικών βιβλίων από τοπικές βιβλιοθήκες

Η Amazon ανακοίνωσε τη δυνατότητα δανεισμού ηλεκτρονικών βιβλίων για τους χρήστες της δημοφιλούς της συσκευής Kindle από τοπικές βιβλιοθήκες. Η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη εντός του έτους και ο δανεισμός θα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από 11.000 και πλέον βιβλιοθήκες στην Αμερική.

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο από την τοπική τους βιβλιοθήκη και εν συνεχεία να το διαβάσουν σε οποιαδήποτε συσκευή Kindle ή εγκαθιστώντας τη δωρεάν εφαρμογή του Kindle σε iPad, iPod Touch, iPhone, Android, PC, Mac, Blackberry ή σε τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Windows.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, όπως επίσης και ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να λειτουργήσει η υπηρεσία, δεν έγιναν γνωστές.

Αντίθετα με την τρέχουσα υπηρεσία δανεισμού ηλεκτρονικών βιβλίων της Amazon, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δανείζονται βιβλία για μία και μόνο φορά και για χρονικό διάστημα δύο περίπου εβδομάδων, η "Δανειστική Βιβλιοθήκη Kindle” θα επιτρέψει στους χρήστες να δανείζονται βιβλία πολλαπλές φορές.

Ο σχολιασμός των χρηστών, καθώς επίσης και οι σελιδοδείκτες θα διατηρούνται ανάμεσα στους δανεισμούς, με τη χρήση της υπηρεσίας Whispersync.
Πηγή: Δ. Αϋφαντής