Διοικητικές αλλαγές στη Google

O νέος διευθύνων σύμβουλος και συν-ιδρυτής της Google Λάρυ Πέϊτζ προχώρησε στις πρώτες διοικητικές αλλαγές της εταιρίας. Οι αλλαγές αποσκοπούν στην απλουστευμένη διαδικασία λήψης αποφάσεων για έξι κύριες προϊόντικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων είναι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης και κινητών, καθώς ο "γίγαντας" της αναζητησης στο Διαδίκτυο επιδιώκει να ανταγωνιστεί ευθεώς το Facebook και την Apple στους τομείς οπου εκείνες οι εταιρίες υπερτερούν.

Πιο συγκεκριμένα, παραιτήθηκε ο Τζόναθαν Ρόζενμπεργκ, επικεφαλή ανάπτυξης προϊόντων της Google και πλέον ο Πέϊτζ επιβλέπει άμεσα τους επικεφαλείς των πιο σημαντικών προϊόντων της εταιρίας. Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών Android, Chrome, YouTube, διαφήμισης και κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται απευθείας σε αυτόν. Λέγεται πως η αλλαγή δεν είναι μόνο διοικητική αλλά και χωροταξική, αφού τους έχει συγκεντρώσει όλους στον ίδιο όροφο που βρίσκεται το γραφείο του.

Οι αλλαγές σηματοδοτούν την αναδιάταξη προτεραιοτήτων της Google σε μια εποχή που οι κινητές συσκευές και οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο το ευρύ κοινό χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο.

Η Google είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο και είχε περίπου 29 δισεκατομμύρια δολλάρια σε έσοδα για το 2010. Αλλά η θέση της εταιρείας ως κύρια πύλη online πληροφοριών απειλείται από το Facebook, του οποίου τα 500 εκατομμύρια μέλη χρησιμοποιούν τακτικά την υπηρεσία για να κουβεντιάσει για τα πάντα, από μουσική και ταινίες μέχρι τα παγκόσμια γεγονότα.

Το Google έχει μεγαλύτερη επιτυχία στις κινητές συσκευές με το λογισμικό Android για smartphones. To Android είναι πλεόν το πιο δημοφιλές λογισμικό smartphone στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεπερνώντας την Apple και την Research in Motion (Blackberry), σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της comScore. 
Πηγή: skai.gr