Τα όνειρα κρύβουν μυστικά;

Τα όνειρα περιέχουν σημαντικές κρυμμένες αλήθειες και "μηνύματα" και, ως εκ τούτου, η συμπεριφορά των ανθρώπων επηρεάζεται σημαντικά, όταν ξυπνάνε, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του αμερικανικού πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον υπό την καθηγήτρια ψυχολογίας, Κάρεϊ Μόργουετζ και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Journal of Personality and Social Psychology" (Περιοδικό της Προσωπικότητας και της Κοινωνικής Ψυχολογίας) της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική υπηρεσία Live Science.

Αν και οι ψυχολόγοι συνεχίζουν να διαφωνούν για την ερμηνεία των ονείρων, η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης πιστεύουν πως τα όνειρά τους μεταφέρουν σημαντικές και πλήρεις νοήματος μυστικές ενοράσεις για τον εαυτό τους και τον κόσμο.

Επιπλέον, στην πλειονότητά τους οι άνθρωποι, όταν ξυπνούν, συσχετίζουν τα γεγονότα της ζωής με αυτά του ύπνου τους.

Άλλα πορίσματα της έρευνας είναι ότι οι άνθρωποι γενικά δίνουν μεγαλύτερη σημασία αν δουν ένα ευχάριστο όνειρο με ένα άτομο που τους αρέσει, παρά ένα όνειρο με ένα άτομο που αντιπαθούν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό υποδηλώνει ότι συχνά οι άνθρωποι αποδίνουν νόημα στο όνειρο, όταν αυτό αντιστοιχεί σε προϋπάρχουσες αντιλήψεις και επιθυμίες τους.
Πηγή: skai.gr