Viva Mexico!

Φουλ για τους «16» το Μεξικό.

Οι Λατίνοι «καθάρισαν» 2-1 τη Νότια Κορέα και με το «2x2» στον έκτο όμιλο του Μουντιάλ άγγιξαν την πρόκριση στην επόμενη φάση, ψαλιδίζοντας στο ελάχιστο τις ελπίδες της σημερινής τους αντιπάλου.

Τον δρόμο προς τη νίκη έδειξε ο Βέλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 25’ με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο Γκουαδράδο σε χέρι του Γιάνγκ έπειτα από σέντρα, ενώ ο Λοσάνο, ο οποίος εκτέλεσε τη Γερμανία λίγες ημέρες πριν, έστρωσε το 2-0 στον Τσιτσαρίτο στο 66ο λεπτό. Ο 30χρονος φορ έγραψε ιστορία με αυτόν τον τρόπο. Μείωσε ο Σον της Τότεναμ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η ομάδα του Οσόριο έφτασε τους έξι πόντους και περιμένει το Γερμανία-Σουηδία για να δει αν θα προκριθεί από σήμερα στη νοκ-άουτ φάση.

Το ματς

Σε μια εντελώς διαφορετική… αποστολή σε σχέση με το ματς κόντρα στη Γερμανία, το Μεξικό κλήθηκε να αποδείξει την ανωτερότητά του, έχοντας την κατοχή της μπάλας (έφτασε στο 70%-30% στα μέσα του πρώτου μέρους) από την αρχή μέχρι το τέλος (εν αντιθέσει με το παιχνίδι κόντρα στη nationalmannschaft) και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αυτή η συνθήκη δεν ήταν αρκετή ώστε να γείρει από νωρίς την πλάστιγγα υπέρ της «Tri», που στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει ευκαιρίες, καθώς συνάντησε απέναντί της, μια ομάδα που ήταν ΟΛΗ, «οχυρωμένη» πίσω και με το πολύ τρέξιμο που έριχνε, μπόρεσε να κλείσει καλά τους χώρους.

Επιθετικά, το μόνο σχέδιο που είχε ήταν να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την ποιότητα του μακράν καλύτερου παίκτη της, του Σον, που σε κάποιες περιπτώσεις έφυγε στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις. Ωστόσο, δεν γινόταν να τα βάλει με όλη την άμυνα των Λατίνων.

Η ομάδα του Οσόριο κέρδισε αρκετές στημένες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε αυτή με την καλή στιγμή του επιθετικού της Γουέστ Χαμ, αν και θεωρητικά είχε πλεονέκτημα από… αέρος. Μέχρι να γράψει το 1-0 το Μεξικό, είχε ουσιαστικά μια καλή στιγμή, με τον Λαγιούν να βρίσκει στο 12’ τον Τσιτσαρίτο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία.

Παράλληλα, όχι μόνο δεν άνοιξε το σκορ, λίγο έλειψε να την πατήσει ένα λεπτό μετά, όταν ο Μ. Κιμ έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Γκαγιάρδο σταμάτησε δυναμικά τον Λι που ήταν έτοιμος να… εκτελέσει.

Το νερό στ’ αυλάκι μπήκε στο 25’ όταν ο Βέλα έγραψε το 1-0 από τα έντεκα βήματα μετά το χέρι του Γιάνγκ μέσα στην περιοχή, έπειτα από το γύρισμα του Γκουαρδάδο. Μετά από εκείνο το σημείο, το Μεξικό κατάφερε να γίνει πιο επικίνδυνο, έγινε πιο ευάλωτη αμυντικά η Νότια Κορέα και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Ο Λαγιούν δεν νίκησε τον Γιο στο 28’ παρά το καλό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ενώ ο Λοσάνο, έκανε εξαιρετική κίνηση στο 43’, όταν και ζάλισε τρεις παίκτες των Ασιατών, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Γιο. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Αρκετά διαφορετική μορφή είχε το δεύτερο μέρος. Η Νότια Κορέα βγήκε αναγκαστικά από το… καβούκι της, αφού πλέον έπρεπε να γίνει πιο απειλητική ώστε να έχει ελπίδες να πάρει κάτι από το ματς, για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για πρόκριση. Το παιχνίδι έγινε πιο ωραίο στο μάτι, δίχως και πάλι να έχει τις πολλές καλές φάσεις, αποκτώντας, παράλληλα και πιο καλό ρυθμό.

Τα σουτ των Τσιτσαρίτο και Λοσάνο στο ξεκίνημα δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Γιο, που χρειάστηκε να δείξει στο 58’ τα αντανακλαστικά του σε ωραίο σουτ του Γκουαδράδο, που λίγο πριν κέρδισε τις κόντρες. Ο Λοσάνο ήταν και πάλι δραστήριος και στο 60’ τον σταμάτησε η αντίπαλη άμυνα, αλλά στο 66’ ο άσος της Αϊντχόφεν έβγαλε πολύ γρήγορα την ομάδα του στην κόντρα μετά το κλέψιμο της μπάλας και έστρωσε στον Τσιτσαρίτο. Ο έμπειρος επιθετικός άδειασε τον δεξιό μπακ (Λι) των Ασιατών προτού γράψει το 2-0 με ωραίο πλασέ.

Οι… στροφές έπεσαν από εκείνο το σημείο και μετά, κυρίως λόγω του Μεξικού, με τη Νότια Κορέα να παίζει τα… ρέστα της στο τελευταίο τέταρτο της κανονικής διάρκειας, με ό,τι δυνάμεις της είχαν απομείνει. Ίσως αυτό που την έκανε να το πιστέψει να ήταν η αδράνεια του Μάρκες, που άθελά του, έκανε πάσα στον Σον λίγο έξω από την περιοχή του Οτσόα, με τον βετεράνο στόπερ να ρεφάρει με την επέμβασή του ελάχιστα μετά.

Οι παίκτες του Γιονγκ είχαν πλέον την μπάλα στα πόδιά τους, αλλά μόνο με τον Σον ως απειλή δύσκολα θα έπαιρναν κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Παρά μόνο τη μείωση σε 2-1 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο άσος της Τότεναμ έδειξε την πλάση του λίγο πριν το φινάλε με τρομερό φαλτσαριστό σουτ από τη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο δεξιό «παραθυράκι» του γκολκίπερ της Σταντάρ Λιέγης, που δεν γινόταν να αντιδράσει.

Έτσι, άναψε κάπως η… φλόγα, γεννήθηκε ενδιαφέρον για ένα δίλεπτο, αλλά ουσιαστικά το Μεξικό δεν καρδιοχτύπησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τζον Πίτι.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr