«Σφάζονται» τρεις κολοσσοί για τον Αντετοκούνμπο

Πέρα από το τετραετές συμβόλαιο 100 εκατ. δολαρίων με τους Μπακς που τίθεται φέτος σε ισχύ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να υπογράψει μία ακόμη εξαιρετικά επικερδή συμφωνία.

Τρεις κολοσσοί της αθλητικής ένδυσης «σφάζονται» στα πόδια του και προσπαθούν να αποσπάσουν την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο. Ο λόγος για τη Nike, την Adidas και την κινεζική Li-Ning. Όλες τους, μάλιστα, πέρα από οκταψήφιο συμβόλαιο (δηλαδή άνω των 10 εκατ. δολαρίων για πέντε χρόνια) προσφέρουν στον Giannis και τη δυνατότητα να αποκτήσει από τη σεζόν 2018/19 το αθλητικό παπούτσι που θα φέρει το όνομά του και θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ήδη από χθες κυκλοφόρησε το βίντεο με ένα βαν γεμάτο αθλητικά είδη που έστειλε η Adidas στον 22χρονο άσο για να τον δελεάσει. Με τη γερμανική εταιρεία έχει γίνει συνάντηση στο Μιλγουόκι, στην οποία ο Έλληνας διεθνής έδωσε το «παρών» με την οικογένειά του και φυσικά τους εκπροσώπους του. Η Adidas προσπάθησε να τον δελεάσει όχι μόνο με χρήματα, αλλά και με εικόνες αθλητικών ειδώλων που έχουν φορέσει τα ρούχα της, όπως ο Μοχάμεντ Άλι ή ο Τζέσε Όουενς.

Η Li-Ning από τη δική της πλευρά φέρεται να προσφέρει τα περισσότερα χρήματα στον Αντετοκούνμπο σε μία προσπάθεια να υπογράψει με έναν σταρ του ΝΒΑ μετά από αρκετά χρόνια, μιας και το τελευταίο της «σουξέ» ήταν το 2012 με τον Ντουέιν Γουέιντ. Μάλιστα ο All Star άσος έχει ήδη αναπτύξει σχέσεις με την τεράστια κινεζική αγορά, μετά και το πρόσφατο ταξίδι του στη χώρα για εμπορικές δραστηριότητες.

Πάντως η Nike φέρεται να έχει το προβάδισμα. Πέραν όλων των άλλων, η ίδια δεσμεύει τον άσο των Μπακς με συμβόλαιο ως τις 30 Σεπτεμβρίου και εφόσον ο Γιάννης συμφωνήσει και υπογράψει με κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο, τότε η Nike έχει το δικαίωμα βάσει συμβολαίου να τον κρατήσει κοντά της κάνοντας αντίστοιχη αντιπρόταση εντός 20 εργάσιμων ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντετοκούνμπο θα βγει κερδισμένος και είναι πλέον προφανές πως οι κορυφαίες αθλητικές εταιρείες θεωρούν το δικό του πρόσωπο, σε συνδυασμό φυσικά με τις επιδόσεις του στο ΝΒΑ και την προοπτική να αναδειχθεί ακόμη και MVP, ικανό να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο brand που θα αποφέρει τεράστια έσοδα από πωλήσεις αθλητικού υλικού όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr