Φέντερερ είναι ένας, σαν αυτόν κανένας!

2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017: Οκτώ χρόνια, οκτώ τίτλοι στο Wimbledon!

Ο βασιλιάς του τένις, ο θρυλικός Ρότζερ Φέντερερ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους: Να σηκώνει τρόπαια και να ξεχειλώνει ακόμη περισσότερο τον ανεπανάληπτο μύθο του.

Μετά από μία ώρα και 43’ αγώνα, ο King Roger επικράτησε 3-0 σετ (6-3, 6-1, 6-4) του –λαβωμένου- Μάριν Τσίλιτς και κατέκτησε για όγδοη φορά στην καριέρα του το πιο γκλαμουράτο grand slam τένις. Κάτι που κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα (έχουν από επτά οι Πιτ Σάμπρας και Γουίλιαμ Ρένσο)!

Ο, σε λίγες μέρες, 36χρονος Φέντερερ –που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν είναι ο GOAT του αθλήματος- πανηγύρισε τον 19ο major τίτλο του και έγινε ο γηραιότερος τενίστας στην ιστορία που σηκώνει το Wimbledon. Κι όλα αυτά χωρίς να χάσει έστω ένα σετ καθ’ όλη τη φετινή διαδρομή του στο Λονδίνο (κάτι που είχε κάνει μόλις μια φορά στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στο Αυστραλιανό Όπεν του 2007). Τόσο πολύ... αγαπά το γρασίδι!

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ο τελικός δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Φέντερερ ήταν απόλυτος κυρίαρχος, ήταν σχεδόν άχαστος από το σέρβις, ενώ την ίδια ώρα ο Κροάτης αντίπαλός του έκανε αρκετά αβίαστα λάθη. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ, ο τελευταίος ξέσπασε σε κλάματα, αφού αντιμετώπιζε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού στο πέλμα, το οποίο ήταν αρκετό για να μην του επιτρέψει να παρουσιαστεί στο 100% των δυνατοτήτων του. Του αξίζουν συγχαρητήρια, όμως, γιατί δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε την προσπάθειά του για να τελειώσει ο αγώνας (κι ενώ ο γιατρός του έδεσε το πόδι) και να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, γνωρίζοντας πως δεν μπορούσε να κοντράρει τον King Roger, ο οποίος με τη σειρά του πανηγύρισε… πολύ εύκολα την κούπα.

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr