Λασκαράκης: Μου επιτέθηκαν με κλωτσιές, σπρωξιές και απειλές

Ο Λασκαράκης περιέγραψε το περιστατικό λέγοντας ότι του επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με κλωτσιές, του τράβηξαν επίσης τη γραβάτα και τον απείλησαν. Η εκδοχή του Λασκαράκη είναι επιβαρυντική για τον Ολυμπιακό καθώς ανέφερε βιαιοπραγία εις βάρος του και δικαιολογεί γιατί κλήθηκαν σε απολογία οι «ερυθρόλευκοι» με βάση το άρθρο 29, που αναφέρει άσκηση βίας σε αξιωματούχο.

Από την πλευρά του όμως ο Ολυμπιακός ανέφερε ως αντίβαρο τις εκθέσεις της Αστυνομίας, της ΔΕΑΒ και του πρώτου παρατηρητή που δεν περιγράφουν με την ίδια ένταση την επίθεση που δέχθηκε ο β' παρατηρητής του αγώνα, Περικλής Λασκαράκης.

Πλέον ο λόγος περνά στους δικαστές οι οποίοι θα κρίνουν τη βαρύτητα του περιστατικού και αν αυτό επισύρει ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών όμως προβλέπει το άρθρο 29.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των οπαδών του και τα επεισόδια που προκάλεσαν στα VIP και στη φυσούνα των αποδυτηρίων ερχόμενοι σε συμπλοκή με δυνάμεις της Αστυνομίας, κινδυνεύει με υψηλό πρόστιμο ή και κλείσιμο της έδρας του για μία ή δύο αγωνιστικές.

Σημειώνεται ότι ο Λασκαράκης κατέθεσε ως μάρτυρας του ΠΑΟΚ. Στην εκδίκαση παρίστατο και οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ, ωστόσο η Πειθαρχική Επιτροπή επέτρεψε σε έναν μάρτυρα να καταθέσει και ο ΠΑΟΚ διάλεξε τον β' παρατηρητή.

Μετά το πέρας της διαδικασίας το δικαστήριο έδωσε στους διάδικους (Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) προθεσμία ως τη Δευτέρα (24/4) και ώρα 11:00 για κατάθεση υπομνημάτων, επομένως η απόφαση αναμένεται από τη Δευτέρα και μετά.

Βρέντζος: «Δεν υπήρχε εξύβριση ή απώθηση προς τον Λασκαράκη»

«Με εξαίρεση το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ που δεν καταλαβαίναμε ποια ήταν η σκοπιμότητα της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ που κράτησε λίγα λεπτά, ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε ομαλά.

Το σύνολο των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και δεν είχαν πρόβλημα.

Για το περιστατικό με τους διαιτητές, μιλάμε για συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγόντων. Αρνούμαστε ότι τον εμπόδισαν να μπει μέσα στα αποδυτήρια, ο,τι έγινε, έγινε μέσα στον συνωστισμό.

Για τον παρατηρητή δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος του Ολυμπιακού να τον απώθησε ή να τον απείλησε. Υπήρχε ένταση από παράγοντες των ομάδων και οι παράγοντες του Ολυμπιακού του ζητήσαμε να βοηθήσει να μπουν χωρίς πρόβλημα οι παράγοντες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια.

Δεν υπήρχε εξύβριση ή απώθηση προς τον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Ήμουν παρών. Δημιουργήθηκαν κάποιες αντεγκλήσεις και ζητήσαμε προς τους παρατηρητές να βοηθήσουν να μπουν οι παράγοντες των ομάδων στα αποδυτήρια και να υπάρξει ηρεμία. Συζητήσαμε με τους παρατηρητές, δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για κάποιο περιστατικό που να τους εμπόδισε», ανέφερε στην κατάθεσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, ενώ για τα επεισόδια των οπαδών του Ολυμπιακού με αστυνομικούς τόνισε:

«Κινήθηκαν και προσπάθησαν να εισέλθουν από την είσοδο των VIP, έφτασαν μέχρι εκεί. Αυτός ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με τα αποδυτήρια. Ήταν εκτός γηπέδου αυτοί οι οπαδοί. Οι φίλαθλοι έφτασαν μέχρι την είσοδο των VIP, ούτε καν στο προαύλιο των αποδυτηρίων.

Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Είναι αδύνατον να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν γκλομπ και στο τέλος να τραυματιστούν αστυνομικοί».

Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν ΕΔΩ
Πηγή: soccerplus.gr