Ολυμπιακοί πίσω από τα επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία

Μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και με έντονα τα φραστικά επεισόδια, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε σήμερα με την αγόρευση των εκπροσώπων του Πανιωνίου, στο αρμόδιο Δικαστήριο της ΕΠΑΕ, η ακροαματική διαδικασία για τα έκτροπα της περασμένης Κυριακής στη Νέα Σμύρνη. Ενδέχεται να ανακοινώσουν την απόφαση ακόμη και εντός της ημέρας.
Ο υπεύθυνος της αστυνομίας για τον αγώνα είπε ότι με βαση τα στοιχειά, τα άτομα που προκάλεσαν τα σοβαρά επεισόδια στη «Θύρα 7», ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού. Πρόσθεσε ότι η αστυνομική δύναμη στο γήπεδο ήταν επαρκής και συνεπώς το παιχνίδι μπορούσε να διεξαχθεί κανονικά, μετά την επαναφορά της τάξης.
Ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των ερυθρολεύκων ήταν ο μοναδικός από τους μάρτυρες, που ισχυρίστηκε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν από φιλάθλους του Πανιωνίου.
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανατολάκης, κάλυψε τον Αχιλλέα Μπέο, λέγοντας ότι τους προστάτευσε για να μην τους επιτεθούν φίλαθλοι του Πανιωνίου.
Στο μεταξύ, φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου και του αντιπροέδρου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Πέτρου Κόκκαλη, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του Ολυμπιακού και τη συμμετοχή τους στα επεισόδια
Ανοχή τέλος
«Η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί συμπεριφορές πουν ξεφεύγουν από τους κανόνες της πλειοψηφίας των πολιτών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τα έκτροπα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, αλλά και τα χθεσινά υβριστικά συνθήματα εναντίον του πρωθυπουργού από οπαδούς του Ολυμπιακού, στον αγώνα με την Καλλιθέα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού υφυπουργός Αθλητισμούυφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, επανέλαβε στο ΣΚΑΪ ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να αποδοθούν ευθύνες και τόνισε ότι για πρώτη φορά αναγνωριστήκαν, μέσω βίντεο, οι ύποπτοι για τα έκτροπα της Κυριακής.
«Περίμενα ότι μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, θα υπάρξει αλλαγή γενικότερα στο πεδίο του αθλητισμού. Δυστυχώς ξαναγυρίσαμε στα ίδια μετά από μία παρένθεση, παρένθεση όπου γύρισαν κάποιοι φίλαθλοι στα γήπεδα» είπε στο ΣΚΑΪ ο Μανόλης Μαυρομάτης, γνωστός αθλητικογράφος και ευρωβουλευτής ΝΔ. «Πιστεύαμε ότι τα χαμογελαστά πρόσωπα που είχαμε στη Λισσαβόνα, το Πόρτο και τις άλλες πόλεις της Πορτογαλίας θα ήταν και στα ελληνικά γήπεδα και κάτι θα άλλαζε. Δυστυχώς ξανά τα ίδια δυσφημούν επιπλέον την Ελλάδα». [audio stream ]
Απειλές
Με λεξιλόγιο που εκθέτει τον φίλαθλο κόσμο της ερυθρόλευκης ομάδας, η «Θύρα 7», σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «στημένα κατηγορητήρια» και «στημένες αποφάσεις». Απειλεί με αποκλεισμό του λιμανιού και άλλες κινητοποιήσεις « που όμοιές τους ΔΕ θα έχουν ξαναγίνει», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης» της ομάδας. Σύμφωνα με αθλητικούς αναλυτές η « Θύρα 7 « απηχεί τη διοίκηση του Ολυμπιακού και όχι το σύνολο των οπαδών.
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, πάντως, επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από το περιστατικό. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τέτοιες συμπεριφορές δε συμβαδίζουν με το ήθος και την ένδοξη ιστορία του συλλόγου,
Πρόστιμο
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Magic, ο οποίος ανήκει στον ευρύτερο κύκλο συμφερόντων Κόκκαλη, για τις βωμολοχίες που ακούστηκαν στην εκπομπή των οπαδών του Ολυμπιακοί «Θύρα 7».
Πηγή: skai.gr