Ιστορική πρόκριση για την εθνική ομάδα πόλο γυναικών

Ένα σκαλί χωρίζει πλέον τα κορίτσια της εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών από τον απόλυτο θρίαμβο. Νικώντας με χαρακτηριστική άνεση την Αυστραλία (6-2) τα κορίτσια του Ιωσηφίδη σημείωσαν χθες ιστορική επιτυχία, καθώς είναι η πρώτη φορά που εθνική ομάδα φτάνει σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.Αύριο τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη θα διεκδικήσουν το χρυσό απέναντι στην Ιταλία
>Έργα και όχι λόγια
« Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ καλά. Κουράστηκαν, θυσιάστηκαν ήρθε η ώρα να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους. Το έχω πει ότι αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες. Σεβόμαστε δεν φοβόμαστε καμία ομάδα, το μόνο που φοβάμαι είναι ο κακός μας εαυτός. Η ενέργεια του κόσμου, αντί να μας αγχώσει και να μας πιέσει, μας βγήκε θετικά. Αν παίξουμε όπως σήμερα δεν φοβόμαστε καμία ομάδα» τόνισε ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας της γυναικείας ομάδας, Κούλης Ιωσηφίδης, και συνέχισε: « Δουλέψαμε πολύ. Έβλεπαν ατελείωτες ώρες βίντεο με τις αντιπάλους, πριν τους αγώνες, τα κορίτσια, δουλέψαμε και τη φυσική κατάσταση της ομάδας. Αν σου βγουν αυτά στο παιχνίδι τότε πας καλά και στην άμυνα και στην επίθεση και γενικά στο παιχνίδι». Όσο για το αν προτιμούσε το μετάλλιο με την Εθνική ανδρών: « Προτιμώ το μετάλλιο με τα κορίτσια, γιατί αγωνίστηκαν όπως ήθελα εγώ. Αλλωστε η Εθνική Ανδρών έχει προπονητή και τους εύχομαι καλή επιτυχία» τόνισε ο Κούλης Ιωσηφίδης.
Για την αντίπαλο στον τελικό Ιταλία, αν προτιμούσε αντίπαλο τις ΗΠΑ, δήλωσε: «Στον τελικό όλα γίνονται. Το μόνο που θέλω είναι μια καλή διαιτησία. Η ομάδα μπορεί να αντεπεξελθεί στη δυσκολία οποιασδήποτε αντιπάλου, με το μόνο που δεν μπορούν να τα βάλουν είναι με τους διαιτητές».
>Πλώρη για χρυσό
Η «τορπίλη» της ελληνικής ομάδας Κική Λιόση όταν ρωτήθηκε για την Ιταλία, ήταν απόλυτη: « Δεν έχω χάσει αρχικό σπριντ, εκτός από μια φορά, στο παιχνίδι με την Ιταλία. Της το χρωστάω».
Για το παιχνίδι μάλλον δεν είχε συνηδειτοποιήσει όπως και οι υπόλοιπες το τι είχαν καταφέρει: «‹Ηταν δύσκολο παιχνίδι, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε. Περιμέναμε να νικήσουμε και να είμαστε στον τελικό».
Στο τι έχει αλλάξει σε αυτή την ομάδα... «Φιλοσοφία και ψυχολογία. Είμαστε πλέον ομάδα. Ο Κούλης (σ.σ. Ιωσηφίδης) έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό. Παίζουμε πολύ καλή άμυνα, αλλά πετυχαίνουμε και γκολ. Δύσκολα δεχόμαστε, αλλά εύκολα πετυχαίνουμε τα γκολ, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν».
Η Βούλα Κοζομπόλη από τις παλιές «καραβάνες» της ομάδας, γυάλιζε το μάτι της, όταν παραδεχόταν: « Το ασημένιο καλό είναι, αλλά δεν μας φτάνει. Πάμε για το χρυσό!».
Πηγή: skai.gr