Φωτογραφία δύο αθλητριών... και δύο κόσμων

Σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο αναδεικνύεται το στιγμιότυπο που έπιασε ο φωτογραφικός φακός από τον αγώνα μπιτς βόλεϊ γυναικών ανάμεσα σε δύο ζευγάρια από τη Γερμανία και την Αίγυπτο.

Δύο αθλήτριες, μία Γερμανίδα και μία Αιγύπτια, αναμετρώνται στο φιλέ. Η μία φορά το μαγιό που έχουν συνηθίσει να βλέπουμε στο μπιτς βόλεϊ, η άλλη φορά ολόσωμη, σκουρόχρωμη ενδυμασία που συνοδεύεται από την παραδοσιακή χιτζάμπ.

Τα μόνα τμήματα του σώματος της αιγύπτιας βολεϊμπολίστριας που είναι ορατά είναι το πρόσωπό της, τα χέρια της από τον καρπό και πέρα και τα πόδια της από τους αστραγάλους και κάτω.

Είναι η πρώτη φορά που η Αίγυπτος έστειλε στους Ολυμπιακούς ομάδα μπιτς βόλεϊ.

Η φωτογραφία έγινε γρήγορα αγαπημένο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες να εστιάζουν πως δεν απεικονίζονται απλώς δύο αθλήτριες από δύο χώρες, αλλά και διαφορετικοί πολιτισμοί.

Στο μέτωπο του αθλητισμού και μόνο, η γερμανική ομάδα επικράτησε με 2-0 σετ.

Η επίμαχη φωτογραφία τραβήχτηκε από το πρακτορείο Reuters και την φωτογράφο Λούσι Νίκολσον.

Πηγή: Reuters

Although the International Volleyball Federation used to have standards regulating the size of uniforms, those were loosened heading into the London 2012 Olympics to allow full sleeves and leggings
Πηγή: skai.gr