Σάντος στα ελληνικά: Ευχαριστώ πολύ την Ελλάδα

O μεγάλος προπονητής Φερνάντο Σάντος, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλίας, την ώρα της υπέρτατης χαράς, θυμήθηκε και πάλι την Ελλάδα. Ο "Έλληνας" Σάντος (χωρίς εισαγωγικά κανονικά) ευχαρίστησε όσους υποστήριξαν τη χώρα του και μιλώντας ελληνικά τόνισε ότι ευχαριστεί και την Ελλάδα. 

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν από την αρχή της διοργάνωσης. (στα ελληνικά) Ευχαριστώ πολύ την Ελλάδα. Πάντα είναι στην καρδιά μου. Αξίζαμε αυτή τη νίκη. Αυτή η ομάδα αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες. Έχουμε σπουδαίο μέλλον. Τώρα πρέπει να πανηγυρίσουμε», είπε ο πρωταθλητής Ευρώπης προπονητής, πριν πάει στη συνέντευξη τύπου.

Στη συνέντευξη τύπου διάβασε κάτι που έγραψε, για να μην ξεχάσει όσους ήθελε να ευχαριστήσει. «Ευχαριστώ το Θεό. Τον πρόεδρο που με υποστήριξε. Δεν ξεχνώ ότι για κάποια ματς ήμουν τιμωρημένος. Θέλω να πάω σπίτι να φιλήσω τη μητέρα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, τον γαμπρό μου, τους φίλους μου, πολλούς που αποκαλώ αδέλφια. Ευχαριστώ κι έναν καλό μου φίλο που με βοήθησε να είμαι σεμνός και ότι κάνω στη ζωή μου το κάνω με ταπεινότητα», είπε συγκινημένος.

«Είμαστε ομάδα, νικάμε ως ομάδα. Ο Κριστιάνο μπορεί να κάνει τα πάντα, να σκοράρει όποτε θέλει. Πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι έχουμε ταλέντο και ποιότητα. Αυτό θα μας οδηγούσε στην επιτυχία. Πάνω απ όλα πρέπει να παλέψουμε ως ομάδα. Αυτό ήταν πάντα το μήνυμά μου και αυτό μας οδήγησε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Πιστέψαμε ότι μπορούμε και είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι μεγάλη νίκη για όλους», πρόσθεσε.

Τέλος, ο τεράστιος προπονητής τόνισε: «Είναι μια νίκη της Πορτογαλίας, όχι δική μου. Για όλο το έθνος. Ήταν μαζί μας , μας υποστήριξαν. Είναι μια νίκη και για όλους τους Πορτογάλους που είναι εκτός χώρας. Το περιμέναμε με αγωνία. Υπάρχουν πολλοί Πορτογάλοι που πίστευαν ότι αυτό θα συμβεί σήμερα. Οι Πορτογάλοι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο και τους δίνω συγχαρητήρια για την υπομονή τους».
Πηγή: skai.gr