Κοτσώνης σε Γιαννουσάκη: "Μην ανησυχείς, λεφτά υπάρχουν"




Άγνωστοι διάλογοι που καταγράφηκαν από τον υπερκοριό της ΕΥΠ τον Ιούνιο του 2012 και αποκαλύφθηκαν από τη "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", φωτίζουν την υπόθεση του NOOR-ONE, του πλοίου που μετέφερε δυο τόνους ηρωίνης.

Περιέχουν συνομιλίες του πρώην στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιου Κοτσώνη με τον επίσης προφυλακισμένο Μάκη Γιαννουσάκη.

Σε μια από αυτές ο κ.Γιαννουσάκης ενημερώνει τον κ.Κοτσώνη ότι είναι χρήσιμο οποιαδήποτε κίνηση του πλοίου στο Ντουμπάι να γίνει μέσα στο Ραμαζάνι, τον Ιούλιο. '' Ξέρω εγώ, έχω περάσει τρια Ραμαζάνια. Αυτό είναι καλό για εμάς γιατί οι λιμενικοί κάθονται μέσα'', λέει ο κ.Γιαννουσάκης απευθυνόμενος στον κ.Κοτσώνη.

Σε άλλη συνομιλία ο Μάκης Γιαννουσάκης εκφράζει τον προβληματισμό του προς τον Αιμίλιο Κοτσώνη γιατί καθυστερούν να ναυλώσουν το πλοίο '' επειδή δεν υπάρχει μια''. Ο Κοτσώνης απαντά : '' δεν είναι το πρόβλημα τα λεφτά, μην ανησυχείς''. Μάλιστα μιλώντας για κοινό τους συνεργάτη γίνεται ο παρακάτω διάλογος:
ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ: ''Μου έλεγε μην ασχολείσαι με αυτά τα θέματα και τώρα δεν υπάρχει ούτε πεντοχίλιαρο''.
KOΤΣΩΝΗΣ: ''Τον Βγενόπουλο μου θυμίζει''.

Σε συνομιλία του Αιμίλιου Κοτσώνη καταγράφεται η άρνηση του να παραστεί σε δικηγορικό γραφείο ώστε να υπογράψει έγγραφα σχετικά με το πλοίο: '' Εγώ δεν πρέπει να φαίνομαι πουθενά, δεν πρέπει να υπογράφω τίποτα, κατάλαβες τι σου λέω; Καλό είναι να μην ξέρει και ο δικηγόρος''.

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΙΣΟΒΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ Ο ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ
Στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου βρίσκεται πλέον το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα του συμβουλίου εφετών Αθηνών για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011. Ξεπερνάει της 5.000 σελίδες, τις οποίες ο δικαστικός λειτουργός μελετά για να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις κατά των προσώπων, αλλά και των ομάδων, που κατηγορούνται για δωροδοκία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και στοιχηματική απάτη. Στις 15 Απριλίου 2016 στο εδώλιο θα καθίσουν 84 κατηγορούμενοι. Από αυτούς ο κ. Γιώργος Μποροβήλος είναι πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και κατηγορείται για το αδίκημα της δωροδοκίας σε αγώνα της ομάδας του, του Αστέρα Τρίπολης. Ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει μέχρι και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤ.ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ
Ο εισαγγελέας εφετών Αθηνών Σταμάτης Δασκαλόπουλος ανέλαβε να συντάξει την πρόταση για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία θα κατατεθεί στο συμβούλιο εφετών που θα πάρει την τελική απόφαση για το ποιοι από τους 35 κατηγορουμένους θα παραπεμφθούν σε δίκη. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στον κ.Δασκαλόπουλο από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο και πρόκειται για την πιο ενδιαφέρουσα από όλες που έχουν σχηματιστεί μέχρι τώρα για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Ο κ.Δασκαλόπουλος είναι ο εισαγγελέας που εποπτεύει όλους τους ανακριτές, είναι καθηγητής στη σχολή δικαστών και υπήρξε πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της ΓΓΑ επί Γιάννη Ανδριανού. Κατάγεται από τη Λάρισα.
Πηγή: skai.gr