Κλείσιμο

Μήνυμα σε Κοτσώνη: "Πάψε να βλέπεις τον Λίβα στη φυλακή"




Διάλογο που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ το καλακαίρι του 2015 και φωτίζει μία πτυχή των εμπλοκών του δικηγόρου αθλητικών υποθέσεων Αργύρη Λίβα, αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Ο κ.Λίβας δέχτηκε δολοφονική επίθεση με τρεις πυροβολισμούς στα πόδια και η αστυνομία αναζητεί τους δράστες και τους ηθικούς αυτουργούς.

Η συνομιλία αποκαλύπτει ότι ο προφυλακισμένος για την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor-One και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αιμίλιος Κοτσώνης δέχονταν επισκέψεις στη φυλακή από τον Αργύρη Λίβα, παρότι ο ίδιος ουδέποτε υπήρξε συνήγορός του. Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Νίκος Πηρούνιας εξομολογείται ότι εστάλη μήνυμα στον Κοτσώνη να μην δέχεται τον Λίβα στο επισκεπτήριο της φυλακής.

Ο διάλογος καταγράφηκε στος 26 Ιουνίου 2015, στις 23.05 και περιέχεται στη δικογραφία του σκανδάλου των φυλακών Κορυδαλλού. Μάλιστα ο Αργύρης Λίβας ήταν παρών σε περιστατικό που ο Αιμίλιος Κοτσώνης δέχτηκε πυροβολισμούς τον Δεκέμβριο του 2013, στον Άλιμο.

Ιδού η συνομιλία:

Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Νίκος Πηρούνιας καλεί τον αστυνομικό Χ.Π :
Ν.Π: 300 του Κουτσούβελη στον Αιμίλιο
Χ.Π: Ναι
Ν.Π: Τον είδα τον Αιμίλιο. Του έκανα έξω και το θέμα αυτό που σου είπα από χθες. Εν τω μεταξύ ήδη μου λέει, τον ειδοποίησαν να μην ξανάρθει να τον δει κανένας. Ούτε Λίβας ούτε ιστορίες από αυτούς. Μόνο ο Μπαϊρακτάρης. Το έκανα, λέει μόνος του. Αυτό που πήγα να του πω, το έχει κάνει ήδη μόνος του.
Χ.Π: Οπότε σου βγήκε κουτί. Σου ήρθε λουκούμι έτσι η δουλειά.
Ν.Π: Ναι. Το έκανε μόνος του. Κατάλαβες; Το έκανε μόνος του. Το έχει καταλάβει. Έχει στενοχωρηθεί και η Μπέσυ, η γυναίκα του. Την άλλη φορά και φαίνεται ότι την κατάλαβε και μου λέει έτσι και έτσι. Κατάλαβες;
Χ.Π: Κατάλαβα, κατάλαβα.
Ν.Π: Τέλος πάντων. Εντάξει ήταν μέσα. Ήταν και οι αρχηγοί των φυλακών εκεί. Του υποκόσμου λέω οι αρχηγοί...
Χ.Π: Ναι, ναι. Κατάλαβα.
Ν.Π: Όλοι αυτοί... με το που με είδανε αγκαλιές, φιλιά. Μου λέει εδώ έχουν πάρει το μήνυμα. Ο δικός σου είναι υπό την αιγίδα μας.


H EΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ "ΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ" ΣΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ
Η εκπομπή αποκάλυψε και μέρος της δικογραφίας των "νονών της νύχτας", όπου αποκαλύπτεται η εμπλοκή τους με τη στοιχηματική απάτη. Ιδού δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

"Από 4 έως 07/03/2015 ο Ζ.Ε είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τ.Σ, καλαθοσφαιριστή της ομάδας Αετός ΓΑΣ προκειμένου να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Παγκρατίου- Αετού της Α2 Κατηγορίας που διεξήχθη στις 07/03/15 και ώρα 5 μ.μ. Πράγματι η ομάδα του Παγκρατίου νίκησε με διαφορά 9-10 πόντων, όπως είχαν σκοπό να στοιχηματίσουν για να αποκομίσουν οικονομικό όφελος ( τελικό σκορ 82-72 ). Ο Ζ.Ε επιδίωκε να στοιχηματίσει 1.500-2.000 ευρώ με ποσοστό απόδοσης 16 έως 20 μονάδες, αναφέροντας ως συνθηματικό: ''ηλικία παιδιών από 16 έως 20 ετών''. Επί πρόσθετα για τον Ζ.Ε και τον Γ.Ν είχε προκύψει και η παρουσία του σε αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναργειακού-Πανελευσινιακού ο οποίος έγινε στις 08/03/15 και ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς αγωνιζόταν ο πρώτος και ο δεύτερος της βαθμολογίας και κρίνονταν η άνοδος μιας εκ των δυο ομάδων στην επόμενη κατηγορία. Ο αγώνας έληξε 0-2 υπέρ του Πανελευσινιακού. Στο γήπεδο είχαν μεταβεί έναντι αμοιβής 50 άτομα, στην πλειονότητα τους , ''φουσκωτοί'', μεταξύ των οποίων ήταν και οι Ζ.Ε και Γ.Ν, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους αντίπαλους παίκτες και να αναμειχθούν σε τυχών επεισόδια. Ο Ζ.Ε και ο Γ.Ν υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες. Επίσης στις 5/4/15 ο Ζ.Ε και ο Μ.Α προσέγγισαν τον Β.Σ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας μπάσκετ της Νήαρ Ήστ στην Καισαριανή, στον οποίο ανέφεραν ότι άνηκαν στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην περιοχή του Παγκρατίου. Του πρότειναν να τους ''προσλάβει'' προκειμένου να ''τραμπουκίζουν'' τους αντίπαλους παίκτες και προπονητές. Δηλαδή να τους παίρνουν τηλέφωνο, να τους απειλούν και να τους υποχρεώνουν έτσι να χάνουν τους αγώνες. Μάλιστα ανέφεραν ότι κατά το παρελθόν το είχαν ξανακάνει με άλλη ομάδα μπάσκετ, αυτή του Παγκρατίου και κατάφεραν να την ανεβάσουν κατηγορία".

"Στις 14/06/15 ο Α.Κ επικοινώνησε με τον αστυνομικό Κ.Δ και αναφέρθηκαν σε στοιχηματισμό στημένου αγώνα της Football League μεταξύ των ομάδων Ηρακλή Ψαχνών-Παναιγιαλείου με τελικό σκορ 2-3 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε στο ημίχρονο του αγώνα και ο αστυνομικός Κ.Δ ανέφερε στον Α.Κ ότι ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 1-2 υπέρ του Παναιγιαλείου, ενημερώθηκε από κάποιον ότι το τελικό σκορ θα ήταν 2-3, λέγοντας χαρακτηριστικά: '' Κώστα άκου να σου πω τι μου είπε: μου λέει παίχτω τώρα, ακριβές σκορ 2-3 τελικό. Πόσο το έχει απόδοση; Κώστα άκου να σου πω, κάντο φίλε να βάλουμε κάτι λίγα. Το 2-3. Δηλαδή να βάλει ένα γκολ τα Ψαχνά και ένα γκολ η άλλη ομάδα. Θα έχει καλή απόδοση το 2-3 ακριβές σκορ. Αυτοί κάνανε... λακία φίλε. Το βάλανε τα Ψαχνά πρώτα το γκολ και είναι να γυρίσουν το διπλό ημίχρονο''.
Πηγή: skai.gr