Κλείσιμο

Ποινή αποκλεισμού 8 ετών επέβαλλε η επιτροπή ηθικής της FIFA σε Μπλάτερ και Πλατινί

Βαριά καμπάνα από την ΦΙΦΑ σε Μπλάτερ και Πλατινί.

Η επιτροπή ηθικής της ΦΙΦΑ απαγόρευσε στους δυο ισχυρούς άνδρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου την οποιαδήποτε ενασχόληση με αθλητική δραστηριότητα για τα επόμενα 8 χρόνια για το σκάνδαλο διαφθοράς και κακοδιαχείρισης.

Παράλληλα τους επέβαλλε και χρηματικό πρόστιμο 50.000 και 80.000 ελβετικών φράγκων αντίστοιχα.

Η Επιτροπή Ηθικής της FIFA με επικεφαλής τον κύριο Χανς-Γιόακιμ Έκερτ αποφάσισε να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού οκτώ χρόνων στον Πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ και στον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι ποινές έχουν άμεση ισχύ», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA.

Συγκεκριμένα για τον Μπλάτερ ο δικαστής ανέφερε πως «οι ενέργειές του δεν συνάδουν με ένα επίπεδο ηθικής και δεν σέβονται τους νόμους και τους κανονισμούς».

Όσον αφορά τον Πλατινί ο δικαστής πρόσθεσε: «Ο Πλατινί δεν έδρασε με αξιοπιστία και ακεραιότητα, δείχνοντας άγνοια της σπουδαιότητας των καθηκόντων του και ανακολουθία των υποχρεώσεων και των ευθυνών του. Οι ενέργειές του δεν συνάδουν με ένα ηθικό επίπεδο». 
Πηγή: skai.gr