ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΗΛ.ΜΑΖΑΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ


Συνταρακτικά στοιχεία κατέθεσε ο παρατηρητής διαιτησίας Ηλίας Μαζαράκος για την υπόθεση της οικονομικής πυραμίδας στην ελληνική διαιτησία. Περιέγραψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ με απόλυτη ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο διακινούνταν οι οικονομικές συναλλαγές στην πυραμίδα και πως ο ίδιος βρέθηκε εκτός πινάκων. Μάλιστα παρουσίασε email της εταιρείας διαδικτυακού μάρκετινγκ, στο οποίο εμφανίζεται ως μέντοράς του στην πυραμίδα ο εκπαιδευτής διαιτησίας Χρυσόστομος Μάνθος, ο οποίος αναβαθμίστηκε εσχάτως επί Βασάρα. Σε ποινικό επίπεδο την υπόθεση ερευνά για το αδίκημα της εκβίασης ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ!
Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη ανατέθηκε η ποινική προκαταρκτική γα τον εφέτη Γιάννη Τζιμπλάκη και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο στην υπόθεση του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011. Την έρευνα είχε διατάξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ενώ για τον εφέτη υπάρχει και πειθαρχική προκαταρκτική μετά από αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Ένα ζήτημα που έχει ανακύψει είναι ότι ο κ.Ρασιδάκης που διεξάγει την προκαταρκτική ήταν ο ίδιος άνθρωπος που χρέωσε τη δικογραφία στον κ.Πούλιο.

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ
Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο Γ' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών θα εκδικαστεί η έφεση για την πρώτη υπόθεση του σκανδάλου των στημένων αγώνων. Το δικαστήριο υπό την προεδρία της Κατερίνας Καραμανίδου θα κρίνει τις ποινές που επιβλήθηκαν σε 4 ποδοσφαιρικούς παράγοντες και έναν προπονητή, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε έξι στημένα ματς. Στο πρωτόδικο δικαστήριο υπό την προεδρία της Δέσποινας Κουμάνια και με εισαγγελέα την Βιργινία Σακελλαροπούλου, είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης με αναστολή από 2 έως 4,5 χρόνια.
Πηγή: skai.gr